تحلیل پیشینه حکمرانی فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 653

This Paper With 36 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_POKN-16-2_009

تاریخ نمایه سازی: 19 آذر 1399

Abstract:

حکمرانی از دوره ای با معنای بسیط و عرفی در دهه۱۹۸۰، به حکمرانی نوین و به معنای اعمال اراده در شرایط فعال شدن بازیگران مختلف و میکرو پاورها (جامعه شبکه ای) رسیده است. این تغییر نظری، موجب حرکت از حکمرانی با ساختارهای متمرکز سلسله مراتبی به ساختارهای بازاری، شبکه ای و ترکیبی شده است. با گسترش فاوا و شکل گیری فضای مجازی سطوح مختلف اجتماعی در گستره جهانی پیوند یافته و مفهوم مرز جغرافیایی رنگ باخته و معنای قلمرو سرزمینی حاکمیت متحول گشته است. مسئله پژوهش استخراج تجربه چهل ساله انقلاب اسلامی در حکمرانی فضای مجازی است، از روش شناسی دلالت پژوهی استفاده می نماید و در گام اول، با مرور نظریات حکمرانی، چارچوب مفهومی قرض گیرنده خود را از ساختارهای حکمرانی اقتباس نموده، در گام دوم مبتنی بر تحلیل مضمون اسناد خط مشی فضای مجازی در سه سطح خط مشی عمومی به معنی الاخص (مقام اراده سیاسی)، حقوق عمومی (مقام بیان) و اداره عمومی (مقام اجرا) به دلالت پژوهی خط زمان حکمرانی فضای مجازی کشور می پردازد. نتیجه این پژوهش، تفکیک سه دوره اصلی در حکمرانی فضای مجازی کشور است که با بررسی تحولات فاوا، روند مسائل ۱-خط مشی و ۲-حکمرانی فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران را ارائه می نماید و پیش بینی می کند که ادامه این روند در دهه آتی منجر به شکل گیری مسئله آربیتراژ در فضای مجازی و کاهش ظرفیت حاکمیت می شود.

Authors

سید ابوالحسن فیروزآبادی

دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی، و دبیر شورای عالی فضای مجازی جمهوری اسلامی ایران

جواد احمدآبادی آزادی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی ، گرایش خط مشی گذاری فضای مجازی، در دانشگاه امام صادق علیه السلام ، و پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :