تعیین توان تولید فیتوهورمون ایندولی ( IAA) توسط سویه های ریزوبیومی بومی برخی از خاک های ایران به دو روش کمی و کیفی

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 969

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_344

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

ریزوبیوم ها به دلیل توان بی مانند خود در برقراری همزیستی با گیاهان خانواده لگومینوز و ایجاد سیستم های توانمند در تثبیت نیتروژن مولکولی قادر به تامین بخش قابل توجهی از نیتروزن مولکولی اکوسیستم های زراعی در سطح جهانی می باشند . به همین دلیل در طول بیش از یک قرن که از زمان شناسایی آنها می گذرد همیشه درکانون توجه بسیاری از محققین علوم زیستی قرار داشته اند ).3) در دهه های اخیر با اینکه هنوز می توان تثبیت نیتروژن توسط این باکتری ها و به خصوص ویژگی های ژنتیکی فرایند همزیستی را به عنوان محور اصلی پژوهش های محققین بیولوژی خاک محسوب داشت . معهذا با اثبات توانایی های دیگری در ریزوبیوم ها و محسوب داشتن این باکتری ها در گروه ریزوباکتریهای محرک رشد گیاه (PGPR )کارهای پژوهشی در زمینه PGPR نیز به فزونی گذاشته اند (1). اکنون کاملاً محقق شده است که می توان در بین سویه های بیشمار از هر گونه ریزوبیومی، سویه هایی را یافت که علاوه بر کارایی بالا در تثبیت N2 ، توان انجام فرایندهای موثر در تحریک رشد گیاه مانند تولید هورمون های رشد گیاهی خصوصا اکسین های ایندولی همچون IAA را نیز داشته باشند . پژوهش حاضر مبتنی بر دو فرض است : فرض اول اینکه باکتری های ریزوبیومی بومی خاک های ایران قادر به تولید مقادیر کافی از هورمون رشد گیاهی IAA می باشند . دومین فرض آنکه این باکتری ها با ترشح فیتوهورمونهایIAA موجب افزایش سیستم ریشه ای گیاه و در واقع افزایش سطح جذب عناصر غذایی از خاک شده و از این طریق موجب افزایش رشد و عملکرد گیاه می شوند(2و4).

Authors

حسن اعتصامی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

حسینعلی علیخانی

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

ناهید صالح راستین

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Anton, H., N. Gossard, R, Chabot, . and R. Lalande. ...
  • Arshad, M. 2004. Screeninig rhizobacteria for improving the growth, yield, ...
  • Antoun, H. and D. Prevost. 2001. Pgpr avtivity of Rhizobium ...
  • Asghar, H. N., Z. A. Zahir, M. Arshad and A. ...
  • Bric, J. M., R. M. Bostok, .. and S. A. ...
  • Torres -Rubio, _ G. S. Astrid, J , Castillo and ...
  • نمایش کامل مراجع