CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی هوشمندسازی چاه ها بر وضعیت اقتصادی کشاورزان در دو گروه هوشمند و غیرهوشمند (مطالعه موردی: شهرستان های قروه و دهگلان)

عنوان مقاله: بررسی هوشمندسازی چاه ها بر وضعیت اقتصادی کشاورزان در دو گروه هوشمند و غیرهوشمند (مطالعه موردی: شهرستان های قروه و دهگلان)
شناسه ملی مقاله: AETCONF06_143
منتشر شده در ششمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید یزدانی - استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تهران
حامد رفیعی - استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تهران
مریم امینی - کارشناس ارشد، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
از آن جا که یکی از عوامل اصلی و محدودکننده ی توسعه کشاورزی نهاده آب می باشد، شناسایی شیوه های مدیریتمنابع آب و تدوین سیاست های صحیح در این بخش امری اجتناب ناپذیر است، مطالعه ی حاضر به بررسیهوشمندسازی چاهها بر وضعیت اقتصادی کشاورزان در دو گروه هوشمند و غیرهوشمند در شهرستان های دهگلانو قروه واقع در استان کردستان می پردازد. داده های مورد نیاز مربوط به سال زراعی 97-1396، بوده و از طریقمصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع آوری شده است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت اقتصادی کشاورزان بااجرای هوشمندسازی چاه ها انجام شده است. . نتایج تحقیق نشان داد که هوشمندسازی بر میزان مقدار آب مصرفیو هزینه تأثیر معناداری دارد. اجرای این طرح هر چند که موجب صرفه جویی در مصرف آب می شود ولی هزینهکشاورزان را افزایش می دهد و تغییری در سود و درآمد آنها ایجاد نمی کند. این نتیجه می تواند مانعی در جهتاستقبال کشاورزان از هوشمند سازی چاه ها باشد. مگر این که مصرف آب کشاورزی در منطقه قیمت گذاری شودو کشاورزان با مصارف بیشتر آب هزینه های بیشتری را متحمل گردند و یا این که کشاورزانی که از تکنولوژیهوشمندسازی استفاده می کنند از امتیازاتی مازاد بر سایر کشاورزان برخوردار باشند نظیر این که اولویت خریدتضمینی از کشاورزان و اولویت پرداخت خرید تضمینی به کشاورزان پرداخت شود.

کلمات کلیدی:
هوشمندسازی چاه، درآمد، هزینه، سود، قروه-دهگلان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1133145/