CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رویکرد مبتنی برتکنیک داده کاوی برای پیش بینی ساختمان های ایمن با استفاده از الگوریتم های درخت تصمیم

عنوان مقاله: رویکرد مبتنی برتکنیک داده کاوی برای پیش بینی ساختمان های ایمن با استفاده از الگوریتم های درخت تصمیم
شناسه ملی مقاله: UCAECONF02_004
منتشر شده در دومین کنفرانس علمی پژوهشی شهرسازی، عمران ، معماری و محیط زیست موناکو در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا متقی فرد - دانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران.
منوچهر امیدواری - دانشیار، گروه مهندسی صنایع ایمنی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران.
ابوالفضل کاظمی - استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران.

خلاصه مقاله:
امروزه ساختمان و محیط زیست به عنوان سرمایه های ملی شناخته می شوند. پیش بینی ساختمان ایمن و همچنین شناسایی عوامل تاثیر گذار بر ساختمان ایمن از اهمیت زیادی برخوردار است. روش های متفاوتی برای این پیش بینی وجود دارد. در این مطالعه با استفاده از الگوریتم های درخت تصمیم به کشف مدل ها و الگوهای موثر پرداخته شده است. این مطالعه که بر روی 622 ساختمان انجام شده است. به روش توصیفی – تحلیلی و داده محور بوده و نمونه گیری به روش سرشماری انجام شده است. جامعه پژوهش از داده های سازمان نظام مهندسی استان قزوین و با مراجعه مستقیم پژوهشگر به سازمان حاصل شده و جهت تحلیل داده از نرم افزار Clementine استفاده شده است و در پژوهش حاضر الگوریتم های CHAID، QUEST، CART، C5 روی مجموعه داده ها اجرا، پیش بینی و مقایسه شده است. متغیر ها در منظر ایمنی در 4 حوزه سازه، معماری، مکانیکال و الکتریکال به عنوان متغیر های پیش بینی کننده روش دسته بندی درخت تصمیم و همچنین وضعیت صلاحیت ساختمان از منظر ساختمان ایمن به عنوان متغیر دو وضعیتی وابسته مورد استفاده قرارگرفته اند. الگوریتم CART با صحت 77,61 و 79,67 در حوزه های ایمنی سازه و معماری، الگوریتم CHAID با صحت 94,78 در حوزه های ایمنی مکانیکال الگوریتم C5 با صحت 91,79 در حوزه های ایمنی الکتریکال دارای بالاترین صحت هستند. هدف از مطالعه ارائه مدلی برای پیش بینی ساختمان های ایمن و شناخت عوامل تاثیر گذار برآن می باشد. این مطالعه مدلی مبتنی بر تکنیک های داده کاوی ارائه نموده و با توجه به تفسیر ساده درخت تصمیم و قابل فهم بودن قوانین استخراج شده از آن برای ( اغلب ساختمان ها) کارشناسان حوزه ساختمان می توانند در سطوح مختلف تصمیم گیری مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
ساختمان ایمن، پیش بینی، داده کاوی، درخت تصمیم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1133152/