تعیین قابلیت تولید سیدروفور در سویه های ازتوباکتر کروکوکوم بومی گندم زارهای استان چهارمحال و بختیاری

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,917

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_356

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

آهن یکی از عناصر غذایی ضروری و کم مصرف گیاهان به شمار می رود . وجود این عنصر در ساختمان آنزیم هایی چون کاتالاز . پراکسیداز . سوپراکسیداز . اکسیداز و هیدروژناز و ... ثابت شده است بعلاوه نقش این عنصر در دو فرایند حیاتی فتوسنتز و تنفس اشاره به اهمیت بالای این عنصر در گیاه و بیوسفر دارد . آهن یکی از فراوان ترین عناصر موجود در پوسته زمین است با این وجود گیاهان رشد یافته در خاک های مناطق خشک و بخوبی تهویه شده علائم کمبود آهن را از خود نشان داده که این امر به ثابت حلالیت فرم های متداول اکسید آهن و PHمربوط می شود 1) ( 1500-600 دالتون )سیدروفورها ترکیب های آلی با وزن ملکولی کم با میل ترکیبی شدید برای پیوند شدن با یون آهن 3 ظرفیتی هستند . سیدروفورها در واقع نوع خاصی از حامل های یونی به حساب می آیند که وظیفه افزایش تحرک آهن را به عهده دارندو به دو دسته سیدروفورهای گیاهی و میکروبی تقسیم می شوند . توانایی تولید سیدروفورهای میکروبی توسط طیف گسترده ای از قارچ ها و باکتری ها ثابت شده است . برخی سلول های میکروبی به منظور مقابله با تنش کمبود فرم قابل جذب آهن اقدام به ترشح سیدروفور می کنند (2). اهمیت میژه سیدروفورها در بین انواع متابولیت های میکروبی که در ریزسفر آزاد می شوند از یک سو به دلیل نقش کلیدی آهن در فرایندهای متابولیکی حیاتی و از سوی دیگر ویژگی های خاص عنصر آهن در خاک ارتباط پیدا می کند (1). بنابراین امکان استفاده از پتانسیل گروه های میکروبی تولید کننده سیدروفور در کنار سایر استراتژِی های رفع کمبود مورد توجه قرار گرفته است . ازتوباکترکروکوکوم یک باکتری آزادزی تثبیت کننده ازت است که در سیستم آنزیمی هیدروژناز خود برای تثبیت ازت نیازمند آهن است . بررسی ها نشان داده که سویه هایی از این باکتری قادر به تولید سیدروفور در شرایط کمبود آهن می باشند و قابلیت تحرک آهن را در ریزوسفر را افزایش می دهند . شواهد نشان می دهد برخی از باکتری ها و گیاهان می توانند در شرایط کمبود آهن از این سیدروفورها مهم استفاده نموده و نیاز خود را مرتفع سازند (4) این بررسی به منظور ارزیابی توان تولید سیدروفور در سویه های ازتوباکتر بومی خاک های استان چهارمحال و بختیاری و با هدف استفاده کاربردی از سویه های برتر به عنوان محرک رشد گیاهان زراعی انجام گرفته است

Authors

سعیده رجایی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه شهرکرد

حسینعلی علیخانی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه تهران

فائز رئیسی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهرکرد

جواد گیوی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سالاردینی، ع. 1379. حاصلخیزی خاک.انتشارات دانشگاه تهران.5: 377-382. ...
  • Adrian M. F. Milagres, A. Machuca and D. Napolae. 1999. ...
  • Crosa J.H. and C.T. Walsh. 2003. Genetic and assembly line ...
  • D uhme-Klair, A.K. 2003. Catecho lamid siderophores of Azotobacter vinelandii: ...
  • Neiland, J.B.1981.Iron absorption and transport in microorg anisms .Annual Review ...
  • Sung H.S. L. Yong, E.L.Shee and N.Y. Woong. 2001. CAS ...
  • نمایش کامل مراجع