CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ضرورت بازشناسی کار آمدی انقلاب اسلامی در آستانه ورود به گام دوم انقلاب (با تاکید بر فرهنگ و سبک زندگی دفاع مقدس به عنوان بایسته های فرهنگی و اجتماعی تحقق بیانیه گام دوم)

عنوان مقاله: ضرورت بازشناسی کار آمدی انقلاب اسلامی در آستانه ورود به گام دوم انقلاب (با تاکید بر فرهنگ و سبک زندگی دفاع مقدس به عنوان بایسته های فرهنگی و اجتماعی تحقق بیانیه گام دوم)
شناسه ملی مقاله: RESPC01_075
منتشر شده در اولین همایش سراسری قدرت نرم انقلاب اسلامی با محوریت «چهار دهه مقاومت و بایسته های فرهنگی گام دوم انقلاب اسلامی» در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

ناصر علی رمضانی - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال
حجت اله درخشان - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال.
محمود خوشحال - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال.

خلاصه مقاله:
انقلاب اسلامی ایران، به عنوان مهم ترین پدیده قرن بیستم، منشأ تحولات گسترده در تمامی عرصه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان شده است. آبادانی و پیشرفت بر پایه عدالت، استقلال، عزت و سربلندی ایران اسلامی و معرفی الگوی جمهوری اسلامی به جهانیان، اهداف بزرگی بوده که ملت ایران برای خود ترسیم و از آغاز نهضت اسلامی تاکنون، آن را دنبال کرده است. با این حال، وجود برخی معضلات و چالش ها در کشور، موجب طرح شبه ه ای توسط مغرضان تحت عنوان ناکارآمدی انقلاب در عمل شده است و اینکه انقلاب نتوانسته به در اداره جامعه موفقیت کافی را کسب کند. مقاله حاضر با کاربرد روش تحلیل محتوا و مدل سازی شرایط موجود نشان داده که نه تنها مبانی ارزشی انقلاب اسلامی در عمل کارایی داشته بلکه این عمل نکردن به همان میانی است که موجبات بروز معضلات و مشکلات جامعه شده است. در نهایت مقاله پیشنهاد می کند الگو گیری از فرهنگی دفاع مقدس (ایثار و شهادت) با توجه به کارایی آن در آن عرصه ها - که نحوه کارایی آن در مقاله بحث شده است - در شرایط کنونی نیز راهگشا بوده و باید به عنوان بایسته های فرهنگی و اجتماعی تحقق بیانیه گام دوم موردتوجه همه مسئولین قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
انقلاب اسلامی، کارآمدی، بیانیه گام دوم انقلاب، بایسته های فرهنگی و اجتماعی، دفاع مقدس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1134597/