CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استقرار ساختار سازمانی مبتنی بر BIM در یک شرکت نوپای ساختمانی با استفاده ازمدلBCA سنگاپور و استاندارد مدیریت کیفیت((ISO )مطالعه موردی: شرکت پایدارسازان پاروک)

عنوان مقاله: استقرار ساختار سازمانی مبتنی بر BIM در یک شرکت نوپای ساختمانی با استفاده ازمدلBCA سنگاپور و استاندارد مدیریت کیفیت((ISO )مطالعه موردی: شرکت پایدارسازان پاروک)
شناسه ملی مقاله: BIMCONF03_019
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا سبزی - استادیار، دکترای تخصصی مهندسی عمران، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد کرج،
محمد سکه چی - دانشجوی کارشناسی ارشد، کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد کرج،

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر به بررسی پیاده سازی ساختار سازمانی مبتنی بر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در یک شرکت نوپای ساختمانی پرداخته است. ابتدا به روش مطالعه تطبیقی با مطالعه ادبیات پژوهش، چهار مدل که برای پیاده سازی BIM طراحی شده اند معرفی و به تحلیل آنها پرداخته شد و مدل سازمان BCA سنگاپور به عنوان مرجع و الگو انتخاب گردید. مدل یادشده، هفت حوزه اصلی شامل رهبری، برنامه ریزی، اطلاعات، فرآیند، افراد و توانایی ها، مشارکت ذینفعان )مشتری( و نتایج در پیادهسازی و پذیرش BIM را مد نظر قرارداده است. پس از پیاده سازی، با بکارگیری پرسشنامه خودارزیابی که بر اساس این حوزه ها تدوین شده و با روش پرسشنامه/کارگاه نسبت به ارزیابی سازمان اقدام شد. از سوی دیگر به دلیل نیاز به ایجاد بستر مناسب و شناخت هر چه بهتر از سازمان، پروژه پیاده سازی استاندارد مدیریت کیفیت (ISO ۹۰۰۱) در شرکت انجام گرفت تا با اتکا بر آن دانش سازمانی مستند، فرایندهای سازمانی تهیه و بازنگری چارت سازمانی انجام گیرد. در نهایت فرایند پیاده سازی با مشارکت کمیته فنی و مشارکت کننده در تکمیل پرسشنامه خودارزیابی در شرکت پاروک مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. امتیاز کل کسب شده شرکت در فرآیند پیاده سازی معادل ۳۳ از ۱۰۰می باشد. با توجه به نوپایی شرکت و تازگی مبحث BIM، نتایج خودارزیابی؛ حکایت از مشارکت مطلوب مدیران و پرسنل در به کارگیری موثر مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در شرکت دارد . همچنین امتیاز ۶۰ برای سطح هدف )برای ۲ سال آینده( تعیین شده که با توجه به نتایج ارزیابی و پتانسیلهای شرکت قابل دست یافت میباشد.

کلمات کلیدی:
مدلسازی اطلاعات ساختمان، BIM ، مدیریت کیفیت، پیاده سازی، صنعت ساختمان .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1136069/