بررسی ارتباط سطح ویتامین D و عوارض شایع دوران بارداری با بروز افسردگی پس از زایمان در مادران تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان در سال 1399

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 489

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICPCEE07_052

تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1399

Abstract:

زمینه و هدف: دوران بارداری و پس از زایمان برهه ای از زندگی زنان است که به واسطه ی تغییرات فیزیولوژیک و روانشناختی که در فرد رخ میدهد زمینه را برای بروز بسیاری از اختلالات روانشناختی از جمله افسردگی مساعد مینماید.این تحقیق با هدف تعیین مقایسه ای سطح ویتامین D و عوارض دوران بارداری با بروز افسردگی پس از زایمان در مادران تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان در سال 1399 تدوین گردید.روش بررسی: مطالعه حاضر در دو مرحله انجام خواهد شد. در فاز اول یک مطالعه هم گروهی است که بر روی 300 مادر باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان که در سه ماه ه سوم بارداری قرار داشتند، انجام گرفت. شیوه انتخاب نمونه به صورت چند مرحله ای و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه حمایت اجتماعی شربورن و استوارت بود. در فاز دوم که در 42 تا 60 روز پس از زایمان صورت گرفت وضعیت افسردگی زنان با سطح خونی نرمال و غیرطبیعی 1و25دی هیدروکسی ویتامین D در دوران بارداری با استفاده از پرسشنامه ی افسردگی ادینبورگ مورد بررسی قرار گرفت.داده ها با نرم افزار SPSS21 و آمار توصیفی، آزمونهای t مستقل و t زوجی و واریانس یکطرفه و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد ابتلا به عوارض دوران بارداری از جمله عفونت ادراری، دیابت و فشارخون بارداری با بروزافسردگی پس از زایمان ارتباط معناداری نداردP>0/05، همچنین ارتباط معناداری میان میزان سطوح ویتامین D دوران بارداری در افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان و افراد غیر مبتلا وجود ندارد. .(P>0/05) همچنین سطح حمایت اجتماعی پایین با افزایش 3/2 برابری احتمال افسردگی پس از زایمان همراه بود. (P<0/001)نتیجه گیری: با عنایت به تأثیرات مخرب افسردگی پس از زایمان بر پیامدهای مادر و نوزاد، می بایست جدیت بیشتری بر غربالگری، مشاوره و آموزش افسردگی دوران پس از زایمان انجام شود.

Authors

محمدجواد طراحی

دانشیار گروه آمار زیستی ، اپیدمیولوژی و علوم رفتاری، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران

زهرا ایزدی

گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی، دانشگاه آزاد خمینی شهر، اصفهان، ایران

مریم کریمی ملک آبادی

گروه مشاوره، دانشکده روانشناسی، دانشگاه آزاد خمینی شهر، اصفهان، ایران

راضیه پورکاظمی

دانشجوی دکتری بهداشت باروری، گروه مامایی و بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.