ارزیابی تنش شوری درگندم با استفاده از نسبت فلوریسنس متغیر به حد اکثر

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,609

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_388

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

شوری از عوامل مهم محدود کننده رشد گیاهان در بسیاری از مناطق جهان می باشد . شوری هم باعث کاهش رشد و هم فتوسنتز خالص در گیاه می شود (3) روش مستقیم بررسی اثر شوری بر ماده سازی گیاه، شامل کشت در شوری های مختلف و اندازه گیری ماده خشک تولیدی، گران قیمت و وقت گیر می باشد . به همین علت، پژوهشگران به دنبال روش های غیرمستقیم و بر مبنای پاسخ های فیزیولوژیک گیاه به شوری می باشند . استفاده از شاخص ها فتوسنتز برای تشخیص تنش شوری در گیاهان امکان پذیر می باشد . به عنوان مثال تغییرات نسبت فلوریسنس متغیر به حد اکثر در کلروفیل، بر اثر اعمال تنش شوری در مواردی گزارش شده است . تنش شوری ( کلرید سدیم ) در گیاه نخود باعث کاهش نسبت فلوریسنس متغیر به حد اکثر گردیده است (5) اما تنش شوری در گیاه ذرت کاهشی در نسبت فلوریسنس متغیر به حد اکثر پدید نیاورده است (4) در صورتی که بتوان از نسبت فلوریسنس متغیر به حداکثر کلروفیل، به عنوان وسیله ای برای ارزیابی اثر تنش شوری بر ماده سازی استفاده کرد، می توان با صرف وقت و هزینة کمتر، اقدام به جداسازی ارقام و لاین های مقاوم به شوری نمود . گندم از گیاهان مهم زراعی کشور می باشد و از موارد مهم محدود کنندة رشد و تولید آن، شوری خاک و آب می باشد . در آزمایش حاضر، تأثیر سطوح مختلف شوری بر نسبت فلوریسنس متغیر به حداکثر در کلروفیل برگ گندم رقم روشن در گلخانه بررسی شده است .

Authors

سعید سعادت

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

سیدمحمود سمر

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مهدی همایی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

رسول میرخانی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Belkhodja, R.F. Morales, A.A. Badia, J. Gomes- Aparisi, and A. ...
  • Jimenes , M.S, A. M _ Gonzalez -Rodrigues _ D. ...
  • Long, S. and N. Baker. 1986. Saline terrestial environment. In:N. ...
  • Shabala S.N., S.I. Shabala, A.I. Martynenko, O. Babourina, and I.A. ...
  • Velitchkova _ and L.Fedina. 1998. Response of photo synthesis of ...
  • نمایش کامل مراجع