بررسی تاثیر یون کبالت بر خوردگی آندهای Pb-Ca-Sn مجتمع مس سرچشمه و تعیین غلظت بهینه آن جهت استفاده در محلول الکترووینینگ مس(قسمت 1: قبل از اعمال پلاریزاسیون)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,671

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

COPPER01_102

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1390

Abstract:

مس فلزی بسیار مهم در تکنولوژی امروز می باشد. جهت تولید مس به روش هیدرومتالورژی در سیستم الکترووینینگ مس سرچشمه از الکترودهای ریختگی سرب-کلسیم-قلع به عنوان آند جهت تکمیل مدار استفاده می شود. اما خوردگی این آندها در محلول منجر به آلودگی مس کاتدی، افزایش مصرف انرژی و مخارج تعمیرات دوره ای می شود. برای کاهش این معضل از بازدارنده سولفات کبالت در محلول بهره می گیرند. لذا در این تحقیق به بررسی تاثیر و مکانیزم یون های کبالت در مقادیر مختلف بر رفتارخوردگی آندهای سرب-کلسیم-قلع با و بدون بکارگیری جریان پرداخته می شود. در قسمت اول این پژوهش به بررسی اثر یون کبالت در غیاب بکارگیری جریان در سیستم الکترووینینگ پرداخته می شود. بدین منظور از دو روش پلاریزاسیون پتانسیودینامیک و طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیاییEIS) جهت ارزیابی مقاومت به خوردگی آندها در حضور و عدم حضور سولفات کبالت در محلول استفاده گردید. همچنین به منظور بررسی سطح آند سرب-کلسیم- قلع از میکروسکوپ الکترونی SEM بهره گرفته شد. نتایج تحقیقات نشان داد که در حضور تمامی غلظتهای کبالت مقاومت خوردگی آندها بیشتر می گردد و غلظتppm200 سولفات کبالت به عنوان غلظت بهینه معرفی گردید. با توجه به اینکه مشاهدات میکروسکوپی حضور کبالت در سطح را تایید نکردند، بنابراین یونهای کبالت در محلول، کمک به ایجاد فیلم مستحکمی از سولفات و اکسید سرب بر سطح آند می کنند و در نتیجه منجر به خوردگی کمتر آند سرب-کلسیم-قلع ونتیجتا تولید مس با خلوص بیشتر به روش هیدرومتالورژی می شوند

Authors

نجمه لاری

کارشناس ارشد بخش مهندسی مواد دانشگاه شهید باهنر کرمان

مریم احتشام زاده

دانشیار بخش مهندسی مواد دانشگاه شهید باهنر کرمان

امیر صرافی

استادیار بخش مهندسی شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

شهرام دانش پژوه

امور تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • A. N. Nikoloski and M. J. Nicol "Eeffect of cobalt ...
  • Bijayalaxmi Panda _ S.C. Das, R.K. Panda "Effect of added ...
  • D. F. A. Koch "The effect of cobalt On a ...
  • L. Cifuentes, E. Astete, G. Criso stomo, J. Simpson, G. ...
  • I. Ivanov, Y. Stefanov, Z. Noncheva, M. Petrova, Ts. Dobrev, ...
  • T. Nguyen and A. Atrens _ Composition and morphology of ...
  • نمایش کامل مراجع