( Crocus Sativus L. ) اثر روش و دور آبیاری بر طول دوره و مقدار گلدهی زعفران

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 10,057

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_395

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

ایران با % 75 تولید جهانی زعفران (Saffron )، سطح زیر کشت 45 هزار هکتار، تولید 150 تن در سال و ارزش صادراتی 45 میلیون دلار در سال 1380 در راس کشورهای تولید کننده زعفران دنیا قرار دارد (2) گیاه زعفران با ویژگی های خاص خود مسائل زراعی مخصوصی نیز دارد که در این مقاله به یکی از آنها پرداخته خواهد شد . اولین آبیاری مزرعه زعفران در اواخر مهر یا اوایل آبان انجام می شود . پس از آبیاری اول به فاصله دو تا سه هفته گلهای زعفران ظاهر می شود . دوره گلدهی مزرعه زعفران 15 - 20 روز و دوره برداشت گلها 10 - 15 روز است . گلهای زعفران هر روز قبل از آفتاب باید برداشت گردد زیرا گلها در اثر آفتاب پلاسیده شده و از کیفیت آنها کاسته می شود (1) عمر گلها 3 تا 4 روز است . اگر گلها برای مدت زیادی در هوای گرم، باد و نور خورشید بماند، رنگ و بوی خود را از دست داده و از مرغوبیت آن کاسته می شود (3) باید سعی شود که گلها در همان روز چیده شدن پاک شود(1) چیدن و پر کردن گلها در هر روز نیاز به نیروی کار بسیار دارد . لذا با حجم زیاد تولید در فصل برداشت زعفران محدودیت نیروی کار ایجاد می شود . اگر بتوان با تدابیری دوره گلدهی زعفران را طولانی تر کرد می توان از فشار کار و محدودیت نیروی کارگری کاست . اواسط پاییز ( دوره برداشت زعفران ) در مناطق کویری ( عمده منطق زعفران کاری ایران ) شبهای سرد داشته و گاها با بارندگی همراه است . با کوتاه شدن زمان برداشت زعفران، احتمال مواجه شدن با سرمای شدید، یخ زدگی، شبنم زیاد و بارندگی کمتر و احتمال آسیب رسیدن به گلها کاهش می یابد، بنابراین هر قدر که دوره گلدهی کوتاه تر شود مناسب تر است . چنانکه بیان شد از نظر حل مشکلات کارگری، طولانی کردن و از نظر کاهش خطر باران و یخ زدگی گلها، کوتاه کردن دوران گلدهی مهم است . در این تحقیق اثر روش و دور آبیاری بر طول دوره گلدهی و گل داده شده بررسی شده است .

Authors

علی اکبر عزیزی زهان

محقق بخش آبیاری و فیزیک خاک موسسه تحقیقات خاک و آب تهران

علی اکبر کامگار حقیقی

دانشیار بخش آبیاری دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

علیرضا سپاسخواه

استاد بخش آبیاری دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بهنیا، محمد رضا. 1370. زراعت زعفران. انتشارات دانشگاه تهران. 310 ...
  • شوری پژوهشهای علمی کشور. 1381. بولتن کمیسیون آب. شماره 46، ...
  • کافی، محمد. 1381. زعفران (فنآوری، تولید و فرآوری). انتشارات زبان ...
  • نمایش کامل مراجع