تعیین آزمایشگاهی خصو صیات هیدرولیکی خاک های ماسه ای در تعادل با سطح ایستابی با استفاده از دستگاه TDR

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,012

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_403

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

اهمیت منطقه غیر اشباع به عنوان یکی از قسمت های اصلی چرخه هیدرولوژیکی از مدت ها پیش شناخته شده است . این منطقه نقش غیرقابل اغماضی در بسیاری از مباحث هیدرولوژی دارد که شامل نفوذ، میزان ذخیره آب در خاک، تبخیر، آب جذب شده توسط گیاهان، تخلیه آب از سفره زیرزمینی، رواناب و فرسایش دارد . در این راستا، مخصوصاً پیش بینی و برآورد هدایت هیدرولیکی غیراشباع از روی خواص فیزیکی و منحنی رطوبتی خاک بسیار مهم است . از این منحنی برای پیش بینی هدایت هیدرولیکی در شرایط اشباع و غیراشباع، آب قابل دسترس گیاه، حرکت املاح در خاک ها استفاده می شود . اما رسم این منحنی و همچنین تعیین هدایت هیدرولیکی غیر اشباع با روش های صحرایی بسیار وقت گیر و پرهزینه است . همچنین تغییرات آن از نقطه ای به نقطه دیگر زیاد بوده و برای حصول نتایج دقیق نیاز به اندازه گیری های زیادی می باشد علاوه بر مسائل فوق، بسیاری از روش های تعیین هدایت هیدرولیکی غیراشباع فقط در محدود معینی از رطوبت و مکش کاربرد داشته و نمی توان در طیف وسیعی از تغییرات رطوبت یا مکش از آنها استفاده کرد . این تنگناها باعث شده که محققان از دیرباز بر آن باشند تا توابع هیدرولیکی غیراشباع خاک ها را با استفاده از خواص فیزیکی ساده خاک از قبیل بافت، مقدار ماده آلی و ورن مخصوص ظاهری بدست آید . بنابراین تهیه مدل های ریاضی برای پیش بینی میزان رطوبت از روی پتانسیل و بالعکس ضرورت پیدا می کند . به همین خاطر یک مشکل اساسی در حل معادلات حرکت آب و املاح در محیط متخلخل و خاک و یا استفاده از مدل ها و نرم افزارهای موجود در این زمینه،کمبود داده ها و اطلاعات اولیه درباره خصوصیات هیدرولیکی خاک می باشد . هدف این مقاله نیز آن است تا اینگونه راههای ساده را دنبال کرده و جهت دستیابی به پارامترهای هیدرولیکی مورد اشاره از آنها استفاده گردد .

Authors

حیدرعلی کشکولی

استاد گروه آبیاری دانشگاه شهید چمران اهواز

نرگس ظهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه آبیاری دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • صادق زاده، کوروش ژ فریبرزعباسی، 377 1.کاربرد بسته نرم افزاری ...
  • کاوه، فریدون و م- ت وان گنوختن، 1371. بررسی یک ...
  • حیدر علی کشکولی و کامران زینال زاده.1380. بررسی و ارزیابی ...
  • Cory, A.T. 1976. Mechanics of heterogeneous fluids in porous media, ...
  • Gregson, K.; D.J. Hector, and M. Mc Gowan. 1987. A ...
  • Hutson, J.L. and A. Cass. 1987. A retentivity Function for ...
  • Saxton, K.E.: W.J. Rawls; J.S. Romberger and R.I. Papendick. 1986. ...
  • Saxton, K.E.: W.J. Rawls; J.S. Romberger and R.I. Papendick. 1986. ...
  • Topp, G.C.and J.L. Davis. 1982. Measurement of soil water content ...
  • Topp, G.C.and J.L.Davis 1985.Time domain reflectometry (TDR) and its application ...
  • نمایش کامل مراجع