تجربیات زیسته دانشجویان تحصیلات تکمیلی روانشناسی و علوم تربیتی از مصاحبه دوره دکتری: گامی در پیشگیری از آسیب های روانی اجتماعی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 288

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PCCONF07_151

تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1399

Abstract:

هدف پژوهش حاضر مطالعه تجربیات زیسته دانشجویان تحصیلات تکمیلی روانشناسی و علوم تربیتی از مصاحبه دوره دکتری بود. طرح پژوهش حاضر رویکرد کیفی از نوع مطالعه پدیدارشناسی توصیفی بود، جامعه پژوهش را دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز تشکیل می دادند. در این راستا، مصاحبه نیمه ساختار یافته با 14 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز که به صورت نمونه هدفمند در دسترس انتخاب شده بودند تا رسیدن به مرحله اشباع نظری انجام گرفت. تحلیل داده ها از طریق کدهای باز و مشخص شدن مقوله های اصلی و فرعی انجام شد. یافته ها نشان دادند که تجربیات زیسته این گروه از دانشجویان به ترتیب شامل مشکلات روانشناختی (ازقبیل استرس، اضطراب)، مشکلات جسمانی (مانند تپش قلب و حالت تهوع به همراه عرق کردن) و مشکلات اجتماعی (از قبیل ترس از ضایع شدن و پاسخ به آشنایان و دوستان در مورد عدم قبولی) بود. انجام مداخلات روانشناختی و ارایه برنامه های مشاوره ای و تغییر فرایندهای پذیرش دوره دکتری ضروری است.

Authors

سعیده نورمحمدی اهری

کارشناسی ارشد رواشناسی بالینی، دانشگاه تبریز

شهروز نعمتی

دانشیار روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، گروه علوم تربیتی، دانشگاه تبریز