تاثیر تنش آبی بر عملکرد کمی و کیفی ذرت و تعیین تابع تولید آن

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,096

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_429

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

استفاده بهینه از واحد حجم آب جهت افزایش هر چه بیشتر عملکرد و یـا به عبارت دیگر افزای ش کـارایی مصـرف آب یکـی از مهمتـرین مسـائلی است که در کشاورزی باید به آن پرداخته شود و سیستم های آبیاری ثقلی در صورت اعمال مدیریت مناسب و بدلیل ساده بـودن آن مناسـب تـرین روش آبیاری در کشور ما بوده که هنوز کشاورزی آن بـه صـورت سـنتی انجام می گیرد . روش آبیاری فارو یک ی از روشهای آبیاری سـطحی اسـت که در صورت اعمال مدیریتهای مختلف در آن علاوه بر افزایش کـارآیی مصرف آب، می توان میزان تولید و سطح زیر کشت محصولات زراعـی را نیز افزایش داد. ذرت در طول دوره رشد بـه آب نسـبتا زیـادی نیـاز دارد. نوبت آبیاری با توجه به نوع خاک و شرایط آب و هوا از 7 تا 12 روز یکبار متغیر است ).3) مقدار آب مورد نیاز برای تولید یک کیلوگرم مـاده خشـک ذرت 365 تا 415 لیتر است. به طور کلی نیار آبـی ذرت در طـول فصـل رشد بین 5000 متر مکعب در هکتار در آذربایجان شرقی تـا 11000 متـر مکعب در هکتار در اصفهان و فارس متغیر است(1 ). در آزمایشی کـه در مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی بیروت (1995-1996) انجـام گرفـت نشان داد که یک رابطـه خطـی بـین تبخیـر و تعـرق واقعـی و عملکـرد بیوماس ذرت وجود دارد و این رابطه بصورت Y=13.14X-196.1 است که در آن Y عملکرد وزن تر ذرت و X میزان تبخیر و تعرق واقعی ذرت می باشد (6). مطالعـات دیگـر نشـان داد کـه بـا اتخـاذ روش کـم آبیـاری، استفاده از آب می تواند تا 15 درصد کمتر از میزان تبخیر و تعـرق کاسـته شود بدون اینکه کاهش معنی داری در بیوماس خشک و تر ذرت صـورت گیرد (5)

Authors

حسین جعفری

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه

فردین حامدی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه

هادی عباسی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • زارعی، س. ع. م. 1375. چگونگی استفاده از کودهای شیمیایی ...
  • غیبی، م. ملکوتی، م. ج. 1378. ضرورت مصرف بهینه کود ...
  • نمایش کامل مراجع