Year: 1398
COI: JR_NMJ-27-6_005
Language: PersianView: 26
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
مقدمه: درد ناحیه تحتانی کمر و درد کمربند لگنی از رایجترین مشکلات دوران بارداری است؛ از این رو بررسی راههای تشخیصی مناسب و کمهزینه و اندازهگیریهای قابلاعتماد و معتبر ضروری است؛ بنابراین به ابزار اندازهگیری معتبر و پاسخگو نیاز است؛ از اینرو مطالعه حاضر با هدف بررسی همبستگی پرسشنامه ارزیابی مختصر درد با پرسشنامه کمربند لگنی در سنجش درد کمربند لگنی زنان باردار در ایران انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر مطالعهای توصیفی است به بررسی ۱۳۵ زن باردار مبتلا به درد کمربند لگنی که به مراکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی شهر تهران مراجعه کرده بودند، در سال ۱۳۹۶ پرداخته است. ابزار گردآوری دادهها شامل فرم مشخصات فردی شرکتکنندگان، پرسشنامه درد کمربند لگنی و پرسشنامه ارزیابی مختصر درد بود. نتایج با آزمونهای آماری توصیفی، همبستگی و رگرسیون با نرمافزارSPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شد. سطح معنیداری در تمام موارد ۰/۰۵>P در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین و انحراف معیار سن در زنان مورد مطالعه ۵/۷±۲۹/۴۳ بود. میانگین درد براساس ابزار کمربند لگنی ۱۸/۰۰±۳۷/۰۰ و براساس ابزار مختصر درد ۱/۸۷±۴/۲۵ بود. همبستگی مثبت معنیداری بین دو ابزار در سنجش درد لگنی زنان باردار (۰/۰۰۱=P، ۰/۸۱۸r =) وجود داشت. ابزار کمربند لگنی طبق رابطه ](PGQ) ۰/۰۸۵+۰/۱۰۹ = BPI، ۰/۶۶۹[= R۲ میزان درد را در ابزار مختصر درد، پیشبینی میکند.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت سنجش درد کمربند لگنی و همبستگی معنیدار بین این دو پرسشنامه، به نظر میرسد استفاده از پرسشنامه و ابزاری با دقت بالا و کافی که تکمیل آن به زمان کوتاهتری داشته نیاز باشد، مفید است؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت ابزار مختصر درد، ابزار مناسبی برای سنجش درد و اثرات ناشی از آن در زندگی مبتلایان به درد کمربند لگنی است.
Keywords:
Pain, Pelvic girdle, Pregnancy, درد, کمربند لگنی, بارداری
Paper COI Code
برای لینک دهی به این Paper می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت Paper در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1141457/
How To Citation:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این Paper ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رشیدی فکاری، فرزانه و سیمبر، معصومه و آقایی میبدی، فاطمه و ساعی قره ناز، مرضیه و رشیدی فکاری، فهیمه،1398،بررسی همبستگی پرسشنامه ارزیابی مختصر درد (BPI) و پرسشنامه کمربند لگنی (Pelvic Girdle Questionnaire) در سنجش درد کمربند لگنی در زنان باردار،،،،،https://civilica.com/doc/1141457
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این Paper اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، رشیدی فکاری، فرزانه؛ معصومه سیمبر و فاطمه آقایی میبدی و مرضیه ساعی قره ناز و فهیمه رشیدی فکاری)
برای بار دوم به بعد: (1398، رشیدی فکاری؛ سیمبر و آقایی میبدی و ساعی قره ناز و رشیدی فکاری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی Paper
مشخصات مرکز تولید کننده این Paper به صورت زیر است:
نوع مرکز: علوم پزشکی
تعداد مقالات: 3,892
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
Share this page
More information about COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.