بیمارستان های اصفهان در شرایط (بافتار) رشد شهری: تحولات جدید و چالش های آینده

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 175

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-15-1_004

تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1399

Abstract:

شهر اصفهان در سده اخیر توسعه شتابان و پراکنده رویی شهری را تجربه کرده است (۱). خدمات مراقبت سلامت اگرچه یکی از بنیادی ترین خدمات انسانی به شمار می رود، اما رشد آنها با توسعه فضایی و جمعیت شهر متناسب نبوده است. از آنجا که توزیع جغرافیایی خدمات مراقبت از سلامت، میتواند بر دسترسی و بهره برداری از این خدمات تاثیرگذار باشد، این تناسب اهمیت فراوانی می یابد. اطلس اصفهان، رشد سریع جمعیت و مساحت را تایید می کند (۲)، اما تعداد اندکی از نواحی گسترش یافته یا تازه افزوده شده به شهر دارای بیمارستان میباشند. در اصفهان نیز مانند شهرهای بزرگ در سراسر جهان، میتوان خوشه بندی بیشتر خدمات را در مرکز شهر مشاهده نمود. این بیمارستان ها و خدمات مرتبط با آنها نه تنها به شهروندانی که در نزدیکی مرکز شهر زندگی می کنند، خدمت رسانی می کنند، بلکه استفاده کنندگان را از نواحی دورتر شامل حوزه های دور افتاده و حتی شهرهای کوچکتر به سمت خود جذب می نمایند و ممکن است حوزه نفوذی تا حد منطقه یا استان داشته باشند. اگرچه این تمرکز خدمات منجر به صرفه جویی های اقتصادی ناشی از مقیاس می گردد، اما در عین حال ممکن است موجب افزایش فشار بر روی زیرساخت های حمل و نقل و محیط ساخته شده شهر شود. با در نظر گرفتن اندازه کنونی شهر اصفهان و رشد آینده جمعیت و تمرکز فضایی تسهیلات مراقبت سلامت، چند سوال مهم مربوط به برنامه ریزی طولانی مدت قابل طرح است که از آن جمله میتوان به مواردی مانند «بیمارستان بعدی کجا ساخته خواهد شد؟ و بیمارستان بعد ازآن کجا؟، بهینه ترین مکان ها برای بیمارستانه ای جدید (یا برای توسعه بیمارستان های موجود) کجاست؟» اشاره نمود.

Authors

حمیدرضا ربیعی دستجردی

دکتری تخصصی، برنامه ریزی فضایی و توسعه شهری، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

استفن متیوز

استاد، جامعه شناسی، گروه جامعه شناسی، جرم شناسی و مردم شناسی، دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، آمریکا