بررسی تاثیر سه روش آبیاری غرقابی، بارانی و تحت مکش بر سبز شدن بذر و رشد گیاهچه ذرت ( .Zea mays L )

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,465

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_450

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

بیشتر خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک به علت مواد آلی کم، مقادیر بالای سیلت و پایداری پایین خاکدانه ها مستعد تشکیل سله هستند (2) علت عمده عملکرد پایین محصولات کشاورزی در خاکهای حاوی خاکدانه های ضعیف، تشکیل سله در سطح آن است (3) سله یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف وضعیت سطح خاک بکار می رود و عبارت از تشکیل یک لایه متراکم از ذرات خاک بر روی سطح آن می باشد . در خاکهای لخت و بدون پوشش گیاهی برخورد مستقیم قطرات آب باران یا آبیاری باعث از هم پاشیدن خاکدانه ها و تشکیل لایه نازک و متراکمی در سطح خاک به نام سله میگردد . معمولترین اثر ساختمان ضعیف لایه سطحی خاک وتشکیل سله، اثری است که بر روی جوانه زنی می گذارد . اقبال و همکاران (1996 دریافتند که تشکیل سله بعد از اولین آبیاری غرقابی خروج گیاهچه ها را از خاک نزدیک به 50 درصد کاهش می دهد (.4) محققین جوانه زنی ضعیف سویا و ذرت را در آبیاری فارو گزارش دادند (3) آنها بیان داشتندکه غوطه ور شدن پشته ها در اثر خیسیدگی سریع موجب فروپاشی خاکدانهها وتشکیل سله درسطح آن میشود که از خروج جوانه ها ممانعت می کند . سیل و هاریسون (1964) بیان کردند که تاخیرخروج گیاهچه از خاک در شرایط تشکیل سله به علت زمان زیادی که برای جوانه لازم است تا در سله نفوذ کند (.6) مطالعات نشان میدهند دریافت که خیس شدن آرام توسط آبیاری قطره ای منجر به خروج سریعتر و قویتر گیاهچه در مقایسه با آبیاری غرقابی در خاکهای سله دار می شود (5) یکی از راهکارهای عملی جهت جلو گیری از تشکیل سله در خاکها ممانعت از خیس شدن سطح خاک است که این کار می تواند توسط به کارگیری آبیاری تحت مکش انجام پذیرد . هدف از این پژوهش بر رسی وضعیت سبز شدن بذر و ظهور گیاهچه ذرت در سه روش آبیاری غرقابی، بارانی و تحت مکش می باشد .

Authors

داود زارع حقی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

مهدی شرفاء

استادیار دانشگاه تهران

محمدرضا ثواقبی

دانشیار دانشگاه تبریز

غلامرضا ثواقبی

استادیار دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نوبتی، محمد. ع. 1377. بررسی تاثیر مالچ سطحی درتشکیل سله ...
  • Ashad, M.A. and A.R. Mermut. 1988. M i c ro ...
  • Braunak, M.V. 1995.Effect of aggregate size and soil Water cOntent ...
  • Eghbal, M.K., M.A. Hajabbasi and H.T. Golsefidi. 1996. Mechanis _ ...
  • Fapohunda, H.O. 1986. Crop eergence as affected by soil and. ...
  • Sale, P. j. M. and D. J. Harrison. 1964. Seedling ...
  • نمایش کامل مراجع