Year: 1399
Publish place: Ferdows-e-honar Journal of Arts، Vol: 1، Issue: 1
COI: JR_FHJA-1-1_001
Language: PersianView: 189
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
بیان مسئله: معماری اشراقی یعنی آن معماری که در تعریف مبانی اولیه اعم از اجزاء، مقدمات و کلیت مبتنی بر نظریة فلسفی و وجودشناسی اشراق باشد؛ فلسفهای که مؤسس آن در عالم اسلامی شیخ شهابالدین سهروردی معروف به شیخ اشراق است و قطبالدین شیرازی از مفسران مشهور آن است. این معماری تا آنجا که فلسفه اشراقی نظریه ارسطویی ماده و صورت را در خود هضم و جذب کرده و با آن همراه است از معماری کلاسیک که مفاهیم فلسفی صورت و ماده جوهر و عرض را مفروض میشمارد، تمییز داده نمیشود. ماده تا بینهایت تقسیمپذیر است و آنچه به آن وحدت میبخشد صورت است، اما آن اصل متافیزیکی مهمی که مخصوص معماری اشراقی است و بر صورت افزون میشود و حتی بر آن غلبه دارد؛ نور است.هدف مقاله: در این مقاله دربارة فرضیه معماری نور و امکان انطباق آن با نور محصور در فیزیک و معماری مبتنی بر صورت فضایی بحث میشود. این مقاله هنوز مدعی استخراج معماری موسوم به اشراق نیست بلکه در مبانی فرضیة چنین معماری غور و تحقیق میکند که میتواند موردعلاقه اندیشمندان معمار ملی و اسلامی این سرزمین باشد.نتیجهگیری: فضاهای نوری در معماری یعنی آن فضاها که به صورت مستقیم و غیرمستقیم از شعاع نور بهرهمندند بر فضاهای غیرنوری نهتنها در ظهور غلبه دارند بلکه معنی و مفهوم و حتی مفاهیم بنیادی فضاهای غیرنوری جهان منوط به معنی و مفهوم فضاهای نوری است. این فضاهای نوری در حکم آینههایی هستند که فضاهای واقعی و جهان واقع ما را احاطه کردهاند و از آنها گریزی به خارج نداریم. اما ما جهان واقعی و فضای واقعی را پذیرفتهایم زیرا ما به فضاهای نوری که متمایز کنندهاند واقف هستیم. از سوی دیگر میتوان گفت در کنار فضاهای نوری فضاهای کور و تاریکی وجود دارند و ازاینرو که آنها را تنها در فضاهای روشن و نوری میتوان به جای آورد تابع فضاهای روشن یافته میشوند. فضاهای روشن آینهاند و فضاهای گم شده را در آنها میتوان به جای آورد و بازشناخت. برخلاف عقیده تیموتی میشل که میگوید جهان و امر واقعی کاملاً بیرون از تجلی و ظهور ظاهر میشود و قلمروی ناب واقعی است که مقدم بر همه ظهور است به نظر ما فضای نوری در شناخت مقدم بر فضای واقعی، تاریک و موهوم است و فضای موهوم و هیولایی بدون نور قابل شناخت نیست. معماری اشراقی یک معماری ضد راز و ضد استعارهای است. همه چیز را باید آنچنانکه شرقی است، تعریف کرد و ساخت. در زبان این معماری روشنی جای استعاره را میگیرد و همه چیز برای دیدن و دیدهشدن به کار میآید.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_FHJA-1-1_001. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1145369/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:دیباج، سیدموسی،1399،مبانی نظری معماری اشراقی،https://civilica.com/doc/1145369
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :- - Alperson, P. (1992). The philosophy of the visual arts ...
- - Hall, A. R. (1993). All was light: an introduction to ...
- - Davey, N. (1999). Interpreting visual culture: Explorations in the hermeneutics ...
- - Hall, R. W. (1974). Plato's Theory of Art: A ...
- - Vasseleu, C. (1998). Textures of light: Vision and touch in ...
- - Wilson, G. M. (1986). Narration in light: Studies in cinematic ...
- - Textures of light: vision and touch in Irigaray, Levinas, ...
- - Colour and colour theories, Christine Franklin, New York: Arno ...
- - All was light: an introduction to Newton's Optics, A. Rupert ...
- - Painting with light, John Alton, Berkeley; University of California Press, ...
- - Narration in light: Studies in Cinematic Point of View, George. ...
- - Space and geometry: In the light of physiological, psychological and ...
- - Interpreting visual culture: explorations in the hermeneutics of vision. ...
- - The Philosophy of the visual arts. ...
- - Plato's theory of art. ...
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.