ارزیابی یکنواختی توزیع آب در سیستم آبیاری قطره ای - نواری

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,310

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_469

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

به دلیل عدم بهره برداری صحیح، بخش عمده آب استحصال شده در ایران به ویژه در بخش کشاورزی هدر می رود بـه طوریکه رانـدمان مصرف آب در این بخش 30-35 درصد است . قسمت اعظم آب در حین انتقال و کاربرد آن در مزرعه تلف میگردد [.2] لذا، در چنین شرایطی توسعه و ترویج روش های آبیاری تحت فشار در اراضی مستعد مناسب تر و کارآمدتر از روش های آبیاری سطحی مدرن است . از بین روش های موجود، روش آبیاری قطره ای از بازدة بیشتری ( حدود 90 درصد ) برخوردار است . نتایج نشان داده اند آبیاری قطره ای - نواری که هم اکنون در جهان گسترش چشمگیری یافته است، می تواند در افزایش راندمان مصرف آب مؤثر باشد . اما برای گسترش این نوع آبیاری، فاکتورهای ارزیابی نظیر یکنواختی توزیع، راندمان سیستم و نحوه عملکرد سیستم بایستی مشخص گردد تا با حداکثر پتانسیل مورد بهره برداری قرار گیرند . سلامت منش (1375) در سطح استان سمنان پنج سیستم آبیاری قطره ای را مورد ارزیابی قرار داد . متوسط یکنواختی ریزش در سیستم های مورد ارزیابی از 57/2 درصد تا 81/7 درصد متغیر بوده است [.1] مانتووانی و همکاران (1995) نشان دادند که در سیستم آبیاری بارانی با افزایش یکنواختی توزیع آب عملکرد محصول افزایش می یابد [.9] در تحقیقی بر روی واکنش گیاه گندم ( لی و رائو (2000 به غیر یکنواختی توزیع آب در سیستم آبیاری بارانی نشان دادند که یکنواختی آبیاری بارانی تأثیر اندکی بر عملکرد محصول دارد [.8] لتی و همکاران (1984) و واریک و گاردنر (1983) در مورد یکنواختی توزیع آب در سیستم های آبیاری بارانی مطالعات متعددی انجام داده اند و نشان دادند که بازدة آبیاری و توزیع یکنواخت آن در روش های مختلف آبیاری متفاوت است [7 و 10] بنا براین ارزیابی یکنواختی توزیع آب در خاک های گوناگون و شرایط اقلیمی متفاوت از اهمیت خاصی برخوردار است . این تحقیق با هدف ارزیابی توزیع آب در سیستم آبیاری قطره ای - نواری اجرا شده است . در این آزمایش با توجه به خصوصیات سیستم فرض بر این است که آب به صورت یکنواخت در سطح کرتهای آزمایشی توزیع می شود و در هر کرت آزمایشی گیاهان از مقدار یکسان آب برخوردار می شوند .

Authors

احمد کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد

مهدی همایی

عضو هیات علمی دانشگاههای تربیت مدرس، تهران و شهرکرد

محمد معزاردلان

عضو هیات علمی دانشگاه های تربیت مدرس، تهران و شهرکرد

عبدالمجید لیاقت

عضو هیات علمی دانشگاه های تربیت مدرس، تهران و شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سلامت منش، غ. 1375. بررسی و ارزیابی عملکرد سیستم‌های آبیاری ...
  • صادق زاده، کورش و عباس کشاورز. 1379. توصیه‌هایی بر هنمازی ...
  • ضیاء تباراحمدی، میرخالق. 1371. آبیاری قطره‌ای. انتشارات دانشگاه مازندران. ...
  • علیزاده، امین. 1377. اصول طراحی سیستم های آبیاری. انتشارات آستان ...
  • فرشی، ع.ا. و ب. صحاف امین. 1378. آبیاری قطره‌ای. اصول ...
  • قاسم زاده مجاوری، فرهاد. 1377. ارزیابی سیستم های آبیاری مزارع. ...
  • Letey, J., Jr., H.J., Vaux and E. Feinerman. 1984. Optimum ...
  • irrigation uniformity on crop yield. Agric. Water 8- Li. J. ...
  • yield as affected by spatial variations of soil and 9- ...
  • نمایش کامل مراجع