تعیین نیازآبی گیاه کلزا با استفاده از لایسیمتر در منطقه حاجی آباد هرمزگان

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,009

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_477

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

امروزه با افزایش جمعیت و نیاز به تولید محصولات غذایی بیشتر، لزوم بهره برداری بهینه از منابع آب و تحصیل حداکثر منافع از واحد حجم آن خصوصاً در مناطق خشک و نیمه خشک از جمله منطقه حاجی آباد در استان هرمزگان که با کمبود آب ( میانگین بارندگی 180 میلی متر ) و نیز کمبود آب با کیفیت مناسب مواجه می باشد، به وضوح روشن است . در این مناطق برای اینکه بتوان با آب موجود، اراضی بیشتری را به زیر کشت برد و یا با افزایش تولید در واحد سطح، غذای مورد نیاز جمعیت در حال رشد را تأمین نمود، باید به نحوی از هدر رفت آب جلوگیری و به عبارت دیگر راندمان استفاده از آب را افزایش داد . بدون تردید افزایش راندمان آب مستلزم آگاهی از میزان نیاز آبی گیاه می باشد . کلزا گیاهی است که به واسطه درصد و کیفیت بالای روغن آن ( بیش از 40 درصد ) در سال های اخیر جایگاه ویژه ای در تأمین روغن مورد نیاز کشور یافته است . متأسفانه اطلاعات چندانی در زمینه نیاز آبی این گیاه موجود نبوده و تحقیقات اندکی در این زمینه انجام گرفته است . تحقیقات انجام یافته در کانادا [ 3] نشان داده است که کلزا برای تولید حداکثر عملکرد به 400 تا 450 میلی متر آب نیاز دارد . در تحقیقات دیگری که در دانشگاه ساسکاچوان [ 3] انجام یافتـه نیاز آبی کلزا 600 تا 700 میلی متر گزارش شده است . موناز و فرناندز [ 8] طی تحقیقی که در جنوب غربی اسپانیا انجام داده اند، نیاز آبی یا تبخیر – تعرق کلزا را 495 میلی متر گزارش کرده اند . حقیقت [ 2] طی تحقیقی که در منطقه کبوترآباد اصفهان انجام داده است، نیاز آبی کلزا را 578 میلی متر و راندمان مصرف آب آن را 0/57 گرم بر کیلو گرم گزارش نموده است . طی تحقیقی که توسط اسماعیلی و همکاران [ 1] در منطقه زنجان انجام شده است، بیشترین عملکرد دانه کلزا در نتیجه کاربرد 557 میلی متر آب حاصل شده است . نامبردگان همچنین راندمان مصرف آب کلزا را 0/71 گرم بر کیلوگرم تعیین نمودند . فرج نیا [ 4] طی تحقیقی که در منطقه تیکمه داش آذربایجان غربی انجام داد، بیشترین عملکرد دانه، میزان روغن و کارایی مصرف آب کلزا را از کاربرد 604/5 میلی متر آب گزارش نمود . و بالاخره اینکه طی تحقیق انجام شده توسط دادیور و همکاران [ 3] در منطقه اراک راندمان مصرف آب کلزا در بهترین تیمار آبیاری برابر 0/65 گرم بر کیلو گرم به دست آمد .

Authors

ابوالفتح مرادی دالینی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان

محمدرضا نیشابوری

دانشیار گروه خاک شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اسماعیلی، م.، الف.گلچین، و ن. دانشی. 1381. بررسی تاثیر کم ...
  • حقیقت، اسماعیل. 1382. تعیین تبخیر و تعرق پتانسیل کلزا در ...
  • دادیور، م، م. ع حق شناس، ژ. وزیری و ج. ...
  • فرج نیا، اصغر. 1381. اثرات متقابل رژیم آبیاری و کود ...
  • محبی، عبدالحمید. 1377. ایستگاه تحقیقات کشاورزی حاجی آباد. چاپ مرکز ...
  • مرادی دالینی، ابوالفتح. 1377. تعیین ژ مقایسه ضرایب تشتک تبخیر ...
  • Hatfield , J.L., J.S. Thomas, and J.H. Prueger, 2001. Managing ...
  • Munaz, F.I. and J.L. Fernandez , 1979. Effects of different ...
  • نمایش کامل مراجع