Year: 1399
COI: EMGBC03_046
Language: PersianView: 103
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
کلانشهر اهواز از جمله مناطق مهم صنعتی کشور می باشد که در چند دهه اخیر به دلایل توسعه سریع شهر نشینی و صنایع با مشکلات آلودگی شدید هوا رو برو شده است. لذا هدف از مطالعه ي حاضر بررسی نقش تغییرات غلظت پنج آلاینده ي هوا بر میزان کیفت کوتاه مدت و بلند مدت هوا در این شهر میباشد. : اطلاعات پایش کمی هوا مربوط به غلظت آلاینده هاي اصلی هوا SO2 )، NO2، CO، O3 و (PM10 از سازمان محیط زیست خوزستان تهیه گردید سپس براساس رهنمود هاي سازمان بهداشت جهانی جهت اعتبار سنجی و استاندارد سازي به غلظت استاندارد تبدیل گردید. مطابق نتایج شاخص ASI1 در بازه ي زمانی مورد مطالعه کیفیت هوا از نظر وجود آلاینده ي NO2 بهبود یافته است، همچنین بر اساس نتایج شاخص ASI2 غلظت PM10 در این بازه ي زمانی کاهش یافته و شهر اهواز در سال 1395 کیفیت هواي بهتري داشته است. نتایج ASIWB نشان میدهد که کیفیت هوا از نظر وجود آلاینده هاي CO، SO2 ، NO2 و O3 در این بازه ي زمانی بهبود یافته و کیفیت هوا بیشتر ناشی از آلاینده ي PM10 بوده است. بررسی شاخص هاي اقلیمی نشانگر این موضوع می باشد که تغییرات میانگین PM10 و O3 متناسب با تغییرات رخداد پدیده ي گرد و غبار بوده، تغییرات میانگین NO2 مشابه تغییرات میانگین دما میباشد و در فصل گرم بالاتر از فصل سرد می باشد، همچنین تغییرات غلظت SO2 مشابه تغییرات میانگین بارش بوده و در فصل سرد بالاتر بوده، تغییرات غلظت CO عکس رخداد پدیده ي گرد و غبار می باشد که با توجه به کاهش میزان CO در روزهاي گرد و غباري به نظر میرسد علاوه بر در نظر گرفتن ترافیک و وجود فلرهاي فتین ترکیب غالب رسی گرد و خاك میتواند حمل کننده ي خوبی براي این گاز باشد. بر اساس شاخص ASIWB، عامل کاهش کیفیت هواي شهر اهواز براي دوره کوتاه مدت، PM10 و در بازه ي زمانی بلند مدت NO2 و O3 میباشند. با توجه به ارتباط معنی دار بین پارامترهاي هواشناسی نظیر دما، بارش و غلظت آلاینده ها، متغیرهاي هواشناسی میتوانند در میزان آلایندگی هواي شهر اهواز موثر باشند، بنابراین لازم است براي هر منطقه با توجه به اقلیم خاص منطقه استانداردهاي هوا تعیین شود.
Keywords:
آلودگی هوا، SO2، NO2، ASI1 ، ASI2 ، . ASIWB
Paper COI Code
برای لینک دهی به این Paper می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت Paper در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1147407/
How To Citation:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این Paper ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:میرزایی، شقایق و میاحی، جاسم و زراسوندی، علیرضا و حیدری، مجید و راست منش، فاطمه،1399،بررسی کیفیت هوای شهر اهواز بر اساس شاخص های رکود هوا (ASI)،سومین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی،تهران،،،https://civilica.com/doc/1147407
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این Paper اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، میرزایی، شقایق؛ جاسم میاحی و علیرضا زراسوندی و مجید حیدری و فاطمه راست منش)
برای بار دوم به بعد: (1399، میرزایی؛ میاحی و زراسوندی و حیدری و راست منش)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی Paper
مشخصات مرکز تولید کننده این Paper به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
New Papers
- نقش گسل های پی سنگی مدفون در دگرشکلی پهنه های برشی خاور ایران
- پتانسیل گوهری گارنت در منطقه قراول خانه، شمال غرب دندی
- بررسی پایداری ترانشه های جناح راست ساختگاه سد مسجد سلیمان از دیدگاه زمین شناسی مهندسی
- قابلیت های شهرستان دامغان به عنوان یک هدف زمین گردشگری
- زمین شناسی و سنگ نگاری توده نفوذی ترشن، شمال باختر ایران
This Papers recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.