راهکارهای توسعه کمی و کیفی استارت آپ های حوزه زراعت و نقش آنها در کارآفرینی پایدار

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 337

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT16_569

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1399

Abstract:

امروزه توجه به حوزه کارآفرینی و ایجاد زیر ساخت مناسب جهت راه اندازي استارت آپ هاي فناورانه و خلاقانه توسط بخش متخصص جوامع به یکی از ابزارهاي توسعه اي در اقتصاد هاي نوپا و یا در حال توسعه تبدیل شده است. هر چند در بسیاري از کشور سرعت رشد این حوزه به دلایل مختلفی همچون کمبود نیروي انسانی، عدم دسترسی منابع آ و خاك مناسب، شرایط اقلیمی نامناسب و بسیاري از مولفه هاي دیگر دچار نوسان می باشد. خوشبختانه در کشور ایران تنوع اقلیمی، وجود نیروي انسانی، دسترسی به بازار هاي منطقه اي کشور هاي همجوار پتانسیل و فرصت مناسبی جهت توسعه استارت آپ ها در بخش کشاورزي و زراعت را فراهم آورده است که در صورت تدوین برنامه مناسب جهت توسعه کمی و کیفی استارت آپ هاي این حوزه و بخصوص بخش زراعت می توان انتظار ایجاد اشتغال و کارآفرینی پایدار همراه با توسعه اقتصادي را براي این بخش و کشور متصور شد. متاسفانه در سالهاي اخیر علی رغم دستور مقام معظم رهبري و ابلاغ سیاستهاي کلی »اقتصاد مقاومتی« بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی، در خصوص ایجاد زمینه و فرصت مناسب را براي نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادي در تحقق حماسه اقتصادي، ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش بنیان در منطقه و همچنین تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردي با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید مواد اولیه و کالا فعالیت جدي در این خصوص از طرف مسئولان مربوطه صورت نگرفته است.بخش زراعت به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کشور به عنوان مهمترین بخش در زنجیره تامین مواد غذایی و برخی مواد اولیه صنایع تبدیلی شناخته می شود. سهم نیروي کار شاغل در بخش کشاورزي نسبت به کل شاغلان در دنیا 26,5 درصد میباشد در حالی که در ایران این رقم به 17,6 درصد می رسد مرکز آمار ایران-. 1396 بر اساس نتایج حاصل از سرشماري عمومی کشاورزي 1393 ، مساحت اراضی زراعی ایران 14 میلیون و 687 هزار هکتاراست که 5 میلیون و 997 هزار هکتارآن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم کشت میشوند، همچنین درصد ارزش افزوده بخش زراعت و باغداري در بین سایر فعالیت هاي اقتصادي کشور درحدود 71 درصد درسالهاي 90 الی 94 برآورد گردیده است که می تواند بیانگر پتانسیل مناسبی در جهت توسعه کمی و کیفی فعالیت هاي استارت آپی این بخش و کمک به اشتغال پایدار متخصصین و فارغ التحصیلان دانشگاهی بنماید.از این رو در مطالعه فوق راهکارهاي توسعه کمی و کیفی استارت آپ هاي کشاورزي مورد بررسی قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است عموم فعالیت هاي استارت آپی در حوزه هاي مختلف زراعت در دنیا و برخی کشور هاي موفق در این زمینه همچون هند در بخش هاي مرتبط با توسعه و تولید فناوري هاي کاربردي صنایع تبدیلی، تولیدي، مکانیزاسیون، مونیتورینگ و سنسورینگ، پلتفرم هاي مختلف تحت شبکه همچون بازارگاه هاي فروش، خدمات مشاوره و غیره متمرکز گردیده است.

Authors

قاسم محمدی نژاد

دانشیار اصلاح نباتات دانشگاه شهید باهنر کرمان، مدیر قطب علمی بهنژادی گیاهان مقاوم به کم آبی و شوری و رییس پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان