کانی شناسی خاکهای دشت اسد آباد همدان

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,204

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_514

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

خاک پیچیده ترین ترکیب بیو شیمیایی موجود در طبیعت است . خـاک مجموعهای از مواد ریز و درشت با ترکیب شـیمیایی مختلـف و شـبکه ساختمانی پیچیده است که دارای حالات متفاوتی در شـرایط حـرارت، رطوبت و تغییر ترکیب و غلظت فاز جامـد، مـایع و گـاز بـوده و تحـت تأثیر و ارتباط تنگاتنگ با موجودات زنده میکروسکپی از قبیل قارچ ها، باکتری ها، ویروس ها و جانوران پرسلولی می باشد . لذا نمی تـوان بـا اصول ساده شیمیایی و ف یزیکی فرآیندها، تأثیرات و واکنش خاک را در مقابل افزودن مواد شیمیایی و تغییر و تحولات مکـانیکی و فیزیکـی و اثرات آنها را در رشد گیاهان تعبیر و تفسیر نمود . شناسایی اجزاء تشـکیل دهنـده خـاک مهـم تـرین راه گشـای تعیـین نیازهای فیزیکی شیمیایی و مدیریت خاک مـی باشـد کـه توسـ ط آن تفسیر فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی و تعیـین فرمـول هـای کـودی و روشهای بهبود حاصلخیزی و پایدار نگاه داشتن پتانسیل تولید خـاک و اراضی ممکن می گردد . تثبیت پتاسـیم و فسـفر و خصوصـیاتی نظیـر pH و میزان انقباض و انبساط خاک و میزان عناصر کم مصرف رابطه مستقیمی با میزان و نوع کانی هـای خـاک دارد و در صـورت نیـاز بـه اصلاح اراضی دانش و آگـاهی در مـورد کـانی هـای موجـود در خـاک ضروری است . در مبحث پیدایش و رده بندی خاک ها و تعیین فـامیلی خاک تشخیص کانی های غالب خاک لازم و مهم است . بکت (1998) وجود پالی گورسگایت را در خـاک هـای دشـت کرمـان تایید نموده است و تشکیل مونت موریلونیت، ایلیت وکلریـت در ایـران توسط برنلت (1971) گزارش شده است . محجوری (1974) نشان داده است که در مورد خصوصیات فیزیکی شیمیایی خاکهای نواحی خشک و نیمه خشک ایران رسهای و رمیکولیت و میکا سهم بیشتری داشته است . ابطحی (1980) در مطالعاتی که در روی تأثیر توپـوگرافی و زمـان در مواد مادری آهکی تحت شرایط نیمه خشک ایران به عمل آورد نشـان داده اســت کــه تغییــر و تحــول تــدریجی در میــزان نســبی رس Smectite و Palygorskite در طول زمان به وجود آمـده در عـین حــال رس Palygorskite افــزایش یافتــه رس Smectite کــاهش نشان داده است . در این تحقیـق کـانی هـای تشـکیل دهنـده خـاک و تشکیلات زمین شناسی دشت اسدآباد همدان بررسی گردیده است .

Authors

محمدصادق اسدیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اسدیان، م. ص. 1368. بررسی علل شوری و قلیائیت خاک‌های ...
  • روزی طلب، م. ح. 1378. مینرالوژی رس، جزوات درسی. ...
  • Abtahi, A. 1980. Soil genesis as affected by topography and ...
  • Mahjoor, R.A. 1975. Clay minerals. physical and chemical properties of ...
  • نمایش کامل مراجع