CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تأثیر برنامه اخلاق حرفه‌ای (حضوری و الکترونیک) بر عملکرد اخلاقی پرستاران بخش اورژانس بیمارستان‌های تابعه نیروهای مسلح

عنوان مقاله: تأثیر برنامه اخلاق حرفه‌ای (حضوری و الکترونیک) بر عملکرد اخلاقی پرستاران بخش اورژانس بیمارستان‌های تابعه نیروهای مسلح
شناسه ملی مقاله: JR_MCS-6-2_007
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

لیلی فروغی - MSc Student of Emergency Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
آرمین زارعیان - (*Corresponding Author) Ph.D., in Nursing Education, Associate Professor, Health Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
سیمین تاج شریفی فر - Ph.D. Student of Health Care in Disasters and Emergencies, Department of Health in Disasters and Emergencies, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: عقلانیت و اخلاق از ضروریات مشاغلی است که به انسان‌ها ارائه خدمت می‌کنند. حرفه پرستاری با بسیاری از جنبه‌های اخلاقی نقش کلیدی در اجرای یک سیستم مراقبت بهداشتی ایفا می‌کند. هدف: این مطالعه با هدف تعیین تأثیر برنامه اخلاق حرفه‌ای (حضوری و الکترونیک) بر عملکرد اخلاقی پرستاران بخش اورژانس بیمارستان‌های تابعه نیروهای مسلح انجام شده است. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع مطالعه نیمه تجربی پیش-پس آزمون با گروه کنترل است که در سال 1397 در سه مرحله قبل از مداخله، پس از مداخله و یک ماه بعد از مداخله با ارزیابی پرسش نامه عملکرد اخلاقی پرستاران بر روی سه گروه (کنترل، آموزش حضوری، آموزش مجازی) با برقراری کارگاه یک روزه در گروه حضوری و آموزش اینترنتی در سایت شهاب برای گروه مجازی انجام شد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش، پرستاران بخش اورژانس دو بیمارستان منتخب نیروهای مسلح در شهر تهران می‌باشند که واجد شرایط بوده و معیارهای ورود به مطالعه را دارا باشند. پس از پر شدن پرسش نامه‌ها، دادها در سه مرحله با نرم‌افزار SPSS نسخه 25 مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. 0/05‌P< به عنوان سطح معنی‌داری در نظر گرفته شد. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد قبل از مداخله در پیش آزمون تفاوت آماری معناداری در عملکرد اخلاقی پرستاران بین سه گروه وجود نداشت. در حالی که در گروه آموزش حضوری و آموزش مجازی تفاوت آماری معنادار در پس آزمون اول و دوم وجود داشت، در گروه آموزش حضوری تفاوت آماری بیشتری مشاهده شد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اثرات مثبت آموزش اخلاق حرفه‌ای که در این مطالعه جهت بهبود عملکرد اخلاقی پرستاران اورژانس به کارگرفته شد، می‌توان از روش‌های مختلف آموزش و برنامه‌ریزی برای ارتقاء وضعیت موجود استفاده کرد ولی با توجه به نتیجه پژوهش آموزش حضوری در اولویت قرار دارد.  

کلمات کلیدی:
Emergency Service, E-learning, Virtual Education, Nurses Ethical Performance, Professional Ethics, Training., آموزش, آموزش مجازی, اخلاق حرفه‌ای, بخش اورژانس, عملکرد پرستار, یادگیری الکترونیک.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1151709/