CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه تاثیر آموزش به دو روش سخنرانی و چند‌ رسانه‌ای بر میزان دانش، نگرش و عملکرد پرستاران اورژانس در زمینه بکارگیری یک مدل ارتباطی در ثبت و گزارش نویسی پرستاری در بیمارستان‌های منتخب نظامی

عنوان مقاله: مقایسه تاثیر آموزش به دو روش سخنرانی و چند‌ رسانه‌ای بر میزان دانش، نگرش و عملکرد پرستاران اورژانس در زمینه بکارگیری یک مدل ارتباطی در ثبت و گزارش نویسی پرستاری در بیمارستان‌های منتخب نظامی
شناسه ملی مقاله: JR_MCS-6-4_001
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

جلیل نوروزی - MSC Student Emergency Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
نسرین جعفری گلستان - (*Corresponding Author) MSc in Nursing, Instructor, Nursing Management Department, Faculty of Nursing , Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
سید امیر حسین پیشگویی - Ph.D. in Nursing, Associate Professor, Critical care nursing Department, Faculty of Nursing, Aja Nursing College, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: ثبت پرستاری، بخش مهمی از مراقبت های پرستاری است که می تواند برای بیماران، پرستاران و سایر اعضای ارائه دهنده خدمات سلامت مفید و ضروری باشد. هدف: این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای تأثیر آموزش به دو روش سخنرانی و چند‌ رسانه‌ای بر میزان دانش، نگرش و عملکرد پرستاران بخش های‌ اورژانس در زمینه به کارگیری مدل ارتباطی در ثبت و گزارش نویسی پرستاری در بیمارستان­های منتخب نظامی انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه نیمه تجربی حاضر در سال 1398 در دو بیمارستان منتخب نظامی شهر تهران انجام شد. حجم نمونه 42 نفر در گروه سخنرانی و 42 نفر در گروه چند رسانه ای بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه دموگرافیک و دو پرسشنامه پژوهشگر ساخته اندازه گیری میزان دانش (10 گویه)، نگرش (10 گویه) و یک چک لیست اندازه گیری عملکرد (35 گویه) پرستاران بخش های اورژانس در زمینه بکارگیری مدل ارتباطی در ثبت و گزارش نویسی پرستاری بود. در هر گروه، پیش آزمون انجام شد. آموزش در گروه سخنرانی در قالب 4 جلسه دو ساعته، در طول چهار هفته و در روش چند رسانه ای طی 4 جلسه 45 دقیقه ای در طول 4 هفته اجرا شد. پس آزمون در هر دو گروه و یک ماه بعد انجام شد. تحلیل داده با آزمون فیشر، تی زوجی و تی مستقل و نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد. یافته ها: هر دو روش سخنرانی و چند رسانه ای با سطح معناداری 0/05 P< بر میزان دانش، نگرش و عملکرد پرستاران بخش­های اورژانس در بکارگیری مدل ارتباطی SBAR  در ثبت پرستاری، موثر بود و البته بیش­ترین تاثیر را روش چند رسانه­ای داشت. بحث و نتیجه گیری: مدل های ذهنی مانند مدل SBAR در ثبت و گزارش نویسی پرستاری، می تواند سبب آشنایی پرستاران در بکارگیری مدل های متنوع در ثبت و گزارش نویسی های پرستاری شود.    

کلمات کلیدی:
Training, Lecture, Multimedia, Nurses., آموزش, سخنرانی, چند رسانه ای, پرستاران.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1151722/