CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تأثیر آموزش تنظیم هیجان بر راهبردهای بازارزیابی و سرکوب در دانشجویان پرستاری نظامی

عنوان مقاله: بررسی تأثیر آموزش تنظیم هیجان بر راهبردهای بازارزیابی و سرکوب در دانشجویان پرستاری نظامی
شناسه ملی مقاله: JR_MCS-7-3_001
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

نعیمه سیدفاطمی - Ph.D. in Nursing, Professor, Center for Nursing Care Research, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مرضیه خلجی - *Corresponding Author) MSc of Psychiatric Nursing, Psychiatric Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
شیما حقانی - MSc of Biostatistics, Nursing Care Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: دانشجویان پرستاری‌ نظامی به علت قرار گرفتن در معرض تنش‌های متعدد، هیجان‌های منفی زیادی را تجربه می‌کنند. آموزش تنظیم هیجان از مداخلاتی است که می‌تواند بر راهبردهای تنظیم هیجان مؤثر باشد. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر آموزش تنظیم هیجان بر راهبردهای باز ارزیابی و سرکوب دانشجویان پرستاری نظامی می‌باشد. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانشجویان کارشناسی پرستاری یکی از دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی نظامی است که در سال تحصیلی 98- 97 مشغول به تحصیل بودند. 110 نفر به صورت طبقه‌ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تخصیص یافتند (در هر گروه 55 نفر). ابتدا گروه کنترل وارد مطالعه شدند و بعد از اتمام مطالعه در این گروه، اجرای مطالعه در گروه آزمون انجام شد. با استفاده از پرسش نامه ‌تنظیم هیجان Gross و John  (ERQ)پیش‌ آزمون برگزار شد و بعد از گذشت چهار هفته مجدداً پرسش‌نامه‌ها در اختیار شرکت ‌کنندگان قرار گرفت. آموزش تنظیم هیجان به مدت هشت جلسه 60 دقیقه‌ای برای گروه آزمون برگزار شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و آزمون‌های کای‌دو، دقیق فیشر، تی مستقل و تی زوجی مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: آموزش تنظیم هیجان منجر به تفاوت آماری معنادار در راهبردهای تنظیم هیجان "باز ارزیابی" و "سرکوب" در دو گروه کنترل و آزمون شد (0/05P<)؛ اما در میانگین تغییرات راهبردهای تنظیم هیجان دو گروه تفاوت آماری معناداری وجود نداشت (0/05P>). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، می‌توان از آموزش تنظیم هیجان به عنوان شیوه‌ای برای افزایش راهبردهای سازگارانه و کاهش راهبردهای ناسازگارانه در دانشجویان پرستاری استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
Emotion Regulation, Military Nursing, Nursing Student., پرستاری نظامی, تنظیم هیجان, دانشجوی پرستاری.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1151775/