CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدیریت راهبردی گردشگری شهر تهران؛ چالش‌ها و فرصت‌ها

عنوان مقاله: مدیریت راهبردی گردشگری شهر تهران؛ چالش‌ها و فرصت‌ها
شناسه ملی مقاله: JR_BAGH-17-92_006
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

روح اله شکوهی بیدهندی - دکتری مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
فاطمه عزیز آبادی فراهانی - دکتری مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
محمد حسن طالبیان - دکتری معماری با گرایش مدیریت میراث فرهنگی، عضو هییت علمی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، تهران، ایران.
محمد باقر قالیباف - دکتری جغرافیای انسانی، عضو هییت علمی دانشگاه تهران، ایران.
سید رضا صالحی امیری - دکتری مدیریت دولتی، عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
بیان مسئله: امروزه گردشگری، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع توسعة پایدار، فرصت‌های زیادی را در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای کلان‌شهرها به وجود آورده است. شهر تهران نیز با داشتن جاذبه‌های متعدد و متنوعِ گردشگری ظرفیت بالایی در این زمینه دارد که تا کنون کمتر به آن پرداخته شده است. از این ‌رو مسئلة این مقاله شناخت فرصت‌ها و محدودیت‌ها و ارائة راهبردهای توسعة گردشگری شهر تهران است.هدف پژوهش: مقالۀ حاضر در پی آن است که راهبردهایی برای توسعة گردشگری شهر تهران ارائه کند.روش پژوهش: این پژوهش بر روش توصیفی-تحلیلی مبتنی است. گردآوری داده‌ها به روش کتابخانه‌ای- اسنادی و مصاحبه انجام گرفته و در تحلیل اطلاعات از روش تحلیل مضمون و نیز مدل SWOT استفاده شده است. جامعة آماریِ تحقیق متخصصان و صاحب‌نظران حوزة گردشگری شهر تهران و مدیران سازمان‌ها و نهادهای متولی گردشگری شهری تهران را شامل می‌شود. حجم نمونة تحقیق با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند تا اشباع نظری تحقیق بوده و با 35 نفر از متخصصان و صاحب‌نظران مصاحبه شده است.نتیجه‌گیری: تحلیل یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که برای توسعة گردشگری شهری در تهران باید جوانب مختلفی مورد دقت و توجه قرار گیرد؛ مهم‌ترین راهبردها و پیشنهادهای ارائه‌شده در این مقاله به شرح ذیل است: تقویت عزم و ارادة توسعة گردشگری در میان مردم و مسئولین، ملاحظة گردشگری با تفکر شبکه‌ای، تشکیل سیستم مدیریت یکپارچة مقصد، تقویت بازاریابی گردشگری و ارائه و ترویج تصویری مثبت از تهران، ارتقای فرهنگ پذیرش و نگهداشت گردشگر، ظرفیت رویدادسازی در شهر تهران، و برندسازی برای تهران در حوزة گردشگری.

کلمات کلیدی:
مدیریت گردشگری شهری, گردشگری شهری, شهر تهران, مدل سوات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1152328/