بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مورفولوژیکی و کانی شناسی خاک های منطقه مبارک آباد قیروکارزین - استان فارس

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,272

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_549

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

برای پی بردن به خصوصیات خاک و تعیین استعداد آنه ا باید دقت زیادی به خرج داد تا بدون اینکه به حاصلخیزی خاک و همچنین به سالم مانـدن آن لطمه ای وارد گردد، بتوان به طور معقـول از آن بهـر ه بـرداری نمـود . از طرف دیگر با به کارگیری اطلاعات مربوط بـه مطالعـات خـاک و اراضـی می توان علاوه بر اینکه ب سته به استعداد آنها، تولید محصولات را در واحد سطح افزایش داد، سطح زیر کشت و بهره وری از خـاک و اراضـی را نیـز بالا برد و در طرح های عمده و جامع برنامه ریزی های مختلف از آنها بهره گرفت . که یکی از موارد لازم بـرای ایـن کـار ، اسـتفاده از اسـتانداردها و راهنماهای موجود ب رای شناسـایی خـاک و تعیـین خصوصـیات مختلـف پروفیل خاک می باشد که در ارزیابی خاک ها مـورد توجـه قـرار گرفتـه و می توان از آن در توزیع جغرافیایی خاک ها، تهیه نقشه های خاک و تفسیر مشخصات مورفولوژیکی و خصوصیات خاک های مختلـف اسـتفاده کـرد (.1) با توجه به مطالب فـوق، مطالعـا ت خاکشناسـی منطقـه مبـارک آبـاد قیروکارزین به عنوان موضوع این تحقیق انتخاب شد و چگونگی تشـکیل و تکامل، خواص فیزیکوشیمیایی و کانی شناسی خـاک هـای ایـن منطقـه مورد مطالعه قرار گرفت . خاک های منطقه شدیدا آهکی، با رژیم رطـوبتی یوستیک و رژیم حرارتی هیپرترمیک می باشد . فیزیـ وگرافی ایـن منطقـه، مخروط افکنه، دشت دامنه ای، دشت آبرفتی و تراس رودخانه ای می باشـد . به طور کلی اهداف این پژوهش ، بررسی مشخصات فیزیکی، شـیمیایی و کانی شناسی خاک ها و همچنین بررسی عوامل موثر در تشکیل و تکامـل و طبقه بندی خاک های منطقه می باشند .

Authors

مهدی نجفی قیری

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سیدعلی ابطحی

استاد بخش خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ایزدپناه، ب. و ج. بخشایی. 1368. مطالعات خاکشناسی نیمه تفصیلی ...
  • جعفری، م. و ف. سرمدیان. 1382. مبانی خاکشناسی و رده‌بندی ...
  • Soil Survey Staff. 1998. Keys to soil taxonomy. USDA. NRCS. ...
  • Soil survey staff. 1999. Soil taxonomy: A basic system of ...
  • نمایش کامل مراجع