سنتز و ارزیابی برونتنی اثرات ضدقارچی و ضدباکتریایی مشتقات 2و3-دیهیدروکینازولینونی
Publish place: Tolooebehdasht Journal، Vol: 17، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 226
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-17-3_007
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1399
Abstract:
مقدمه: با گسترش مقاومت باکتریها به داروهای ضد باکتریایی سنتی و افزایش عفونتهای قارچی، نیاز به طراحی، سنتز و استفاده از داروهای جدید و موثر ضدباکتری و ضدقارچ بیشتر میشود. مشتقات کینازولینون ترکیبات هتروسیکل دارای دو اتم نیتروژن با خواص فارماکولوژیکی ضد باکتریایی، ضدتومور، ضد التهاب و ضدقارچی هستند. هدف این تحقیق، سنتز ترکیبات جدید دیهیدروکینازولینونی و بررسی خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی آنها است.
روش بررسی: این تحقیق تجربی است و در آن چهار مشتق از ترکیبات دیهیدروکینازولینونی از طریق یک روش جدید و کاملاً سازگار با محیط زیست در آب سنتز و ساختار آنها توسط روشهای اسپکتروسکوپی مختلف شناسایی و تأیید شد. فعالیت ضدباکتریایی این ترکیبات علیه باکتریهای گرم منفی اشرشیاکلی و گرم مثبت باسیلوسسوبتلیس در مقایسه با داروی آمیکاسین و فعالیت ضدقارچی آنها علیه قارچ آسپرژیلوسنیجر در مقایسه با داروی کتوکونازول توسط آزمون دیسک دیفیوژن با اندازه گیری هاله عدم رشد بررسی شد.
یافته ها: اگرچه تمامی مشتقات دیهیدروکینازولینونی سنتز شده با بازده و خلوص بالا، خواص ضد باکتریایی وضد قارچی مناسبی از خود نشان دادند، مشتق 2-فنیل-2و3-دیهیدروکینازولین-4-(H)-اون فعالیت بیشتر و قابل مقایسهای در حد داروهای استاندارد ضد باکتری آمیکاسین و ضد قارچ کتوکونازول از خود نشان داد.
نتیجه گیری: ترکیبات دیهیدروکینازولینونی سنتزی در این تحقیق، فعالیت ضد قارچی وضد باکتریایی مناسبی دارند. فعالیت بیشتر ضدقارچی و ضدباکتری مشتق 2-فنیل-2و3-دیهیدروکینازولین-4-(H)-اون را میتوان به آبگریزی بیشتر حلقه فنیل بدون استخلاف در موقعیت 2-ترکیب در مقایسه با سایر مشتقات دارای گروههای آبدوستتر در این موقعیت مربوط دانست.
Keywords:
Authors
فاطمه تمدن
دانشگاه یزد
بهنوش مرادی
دانشکده شیمی، مجتمع علوم، دانشگاه یزد
علیرضا نصیری
مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان
فاطمه رهبر
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :