استفاده از سامانه های سطوح آبگیر باران در ذخیره نزولات آسمانی به منظور افزایش رطوبت خاک ( مطالعه موردی منطقه چاه تر، شمال استان هرمزگان )

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,642

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_570

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

در مناطق خشک و نیمه خشک میزان رطوبت یا به عبارتی قدرت نگهداری و حفظ رطوبت خاک از اهمیت ویژه ای برخوردار است . زیرا بر اساس شرایط اقلیمی خاص این مناطق و پراکنش زمانی و مکانی بارندگی، میزان نزولات آسمانی در اغلب مواقع، خصوصاً در خشکسالی ها برای حداقل نیاز رطوبتی گیاهان کافی نیست . گوپتا (1994) ، با حفاظت از آب باران جمع آوری شده و عملیات نفوذ آب، روی رشد محصول و تولید بیوماس Azadirachta Indica اظهار داشت این نهالها در سن 26 ماهگی، چهار برابر تیمارهای دیگر تولید بیوماس کردند و چهار و نیم برابر افزایش وزن ریشه داشته اند، در سایر پارامترهای رشد نیز برتری مشاهده شده است . سپاسخواه (1361) ، با جمع آوری آب باران و تولید گندم دیم اظهار داشت با این روش امکان به زیر کشت بردن حدود 3/9 میلیون هکتار اراضی جدید وجود دارد . سپاسخواه 1354 ، با جمع آوری آب باران نتایج خوبی برای کاشت درختان اکالیپتوس و کاج بدست آورد و بیان داشت نقش مالچ نفتی در طی این دوره زیاد معنی دار نیست . در قسمتهای شمالی استان هرمزگان، نواحی هم مرز با استانهای کرمان و فارس بعلت شرایط خاص آب و هوایی، کشت بعضی از گونه های سازگار و مقاوم ( انگور، انجیر و بادام دیم ) به شرایط سخت اقلیمی، بصورت سنتی در منطقه رواج داشته است . لذا در صورت طراحی سیستمهای سطوح آبگیر باران مناسب، میتوان میزان رطوبت ذخیره شده در خاک را افزایش داد و با این روش مشکل کمبود نزولات آسمانی و محدودیتهای اقلیمی را تا حدود زیادی جبران نمود . با توجه به ضرورت دستیابی به این هدف، طرح تحقیقاتی " ارزیابی و مقایسه سامانه های سطوح آبگیر مسطح، هلالی و لوزی شکل در ذخیره نزولات آسمانی در استان هرمزگان " به اجرا درآمد .

Authors

حسین رستگار

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان

جلال برخورداری

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان

سعید چوپانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سپاسخواه، ع. کامکارحقیقی، ع. موسوی، ع. 1367. گزارش نهایی پروژه ...
  • Khalili, D. and A.A. Kamgar haghighi and B. Ghahraman. 2001 ...
  • نمایش کامل مراجع