CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات طرح جنگلداری بر شاخص‌های تنوع گونه درختی پهنه‌بندی شده به‌روش کریجینگ (پژوهش موردی: طرح جنگلداری واتسون در شرق مازندران)

عنوان مقاله: بررسی اثرات طرح جنگلداری بر شاخص‌های تنوع گونه درختی پهنه‌بندی شده به‌روش کریجینگ (پژوهش موردی: طرح جنگلداری واتسون در شرق مازندران)
شناسه ملی مقاله: JR_IJAE-8-3_002
منتشر شده در در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا حسین پور - Sari university
حمید جلیلوند - Sari university
مریم نیک نژاد - Sari university
هاتف پرینژاد - Sari university
امیر سوادکوهی - Sari university

خلاصه مقاله:
طرح‌های جنگلداری، با برداشت درختان و نهال‌کاری گونه‌های مختلف در تنظیم تنوع گونه‌های درختی تأثیرگذار بوده‌اند و بررسی تغییرات تنوع گونه‌های درختی و حفظ پایداری توده با استفاده از آماربرداری طرح‌های جنگلداری می‌تواند ابزاری مناسب به‌منظور تصمیم‌گیری‌هـا در مدیریت جنگل‌هــا به‌شمار آید. برای بررسی تغییرات تنوع گونه‌های درختی در جنگل می‌توان از شاخص‌هایی نظیر شاخص شانون- وینر و سیمپسون استفاده کرد. در این تحقیق از آماربرداری‌های طرح جنگلداری سری واتسون در سال 1383 و 1393 استفاده شد. در این سال‌ها 369 قطعه نمونه دایره‌ای شکل به شعاع 10 آر با شدت 3/3 درصد و با شبکه آماربرداری 200×150 متر با GPS برداشت شد. شاخص‌های سیمپسون و شانون- وینر در قطعات نمونه محاسبه و سپس با استفاده از بررسی هیستوگرام، نمودار Q-Q، سمی‌واریوگرام و RMSE، نرمال بودن داده‌ها و کارایی درون‌یابی به‌روش کریجینگ بررسی شد و نقشه زمین آمار شاخص‌های گفته شده در سال 1383 و 1393 و نیز نقشه تغییرات آنها تهیه شد. نتایج نشان داد، طی دوره 10 ساله اجرای طرح جنگلداری، شاخص‌های تنوع گونه‌ای سیمپسون و شانون-وینر در حدود 30 درصد سطح سری بهبود‌یافته و حدود 60 درصد عرصه بدون تغییر و حدود 11 درصد منطقه نیز کاهش تنوع گونه‌ای داشته است.

کلمات کلیدی:
Shannon Wiener Index, Simpson Index, Variogram, Interpolation, Inventory Grid, شاخص شانون- وینر, شاخص سیمپسون, واریوگرام, درون‌یابی, شبکه‌ آماری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1155835/