ارزیابی فرصتها و موانع یادگیری الکترونیک در آموزش پزشکی در زمان پاندمی کرونا: یک مطالعه مروری

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 463

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC03_110

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1399

Abstract:

بیماری پاندمی کرونا کلاسهای منظم حضوری دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی را که برهم زد و باعث شد اعضای هیئت علمی و دانشجویان از بســترهای مختلفی برای ارتباط با یکدیگر و یادگیری مطالب درســی اســتفاده کنند. یادگیری و آموزش مبتنی بر فناوری به عنوان یک ابزار آموزشــی کارآمد درزمینه ی رشته های پزشکی و پیراپزشکی پذیرفته شده است .بررسی یادگیری در شرایطی مانند موارد همه گیری بسیار حائز اهمیت است. این مطالعه باهدف بررسی و مرور مقالاتی که جنبه های مختلف یادگیری و آموزش پزشکی را در طی شیوع همه گیر COVID ‐ 19 ارزیابی میکند، انجام شد.روش کار: جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، web of science، google scholar انجام شد. هیچ محدودیتی ازنظر زبان یا سال انتشار وجود نداشت. دو نفر از نویسندگان با توجه معیارهای ورود مقالات را غربال و داده ها را استخراج کردند و یافته ها توسط دو نفر دیگر از نویسندگان کدگذاری شد برای ارزیابی کیفیت مطالعات کیفی از چک لیست برنامه ای ارزیابی مهارتهای ضروری((CASP استفاده شد.یافته ها: استراتژی نوشته شده در پایگاه های اطلاعات منجر به یافتن 20 مقاله شد که بعد از بررسی عنوان 11 مقاله از مرور خارج شد و پس از بررسی متن کامل مقالات 3 مقاله دیگر از مرور خارج شد 6 مقاله وارد مرور شد.که با توجه به سنجش کیفیت مقالات، مقالاتی که امتیاز کیفیت موردبررسی از 5 بیشتر بود وارد مرور شد. این مرور نشان داد که کیفیت محتوا، م شخ صات فنی دارای ضعف بود و از چالشهای دیگر ترس از فناوری، تجربه کم در خصوص آموزش آنلاین، مدیریت زمان اشاره کرد. بااین وجود سه جنبه از یادگیری الکترونیکی مورد رضایت قرارگرفته است: سودمندی محصول، مقرون به صرفه بودن و رضایت فراگیران.نتیجه گیری: نوآوریها در فنآوریهای یادگیری الکترونیکی منجر به انقلابی در آموزش میشـــود و اجازه میدهد یادگیری بهصـــورت فردی (یادگیری تطبیقی) و تعاملات فراگیران با دیگران (یادگیری مشــارکتی) را افزایش و نقش اســتاد را تغییر دهد. نتیجه به دســت آمده نشــان داد که آموزش آنلاین روش مکملی برای روش ســنتی اســت و نه صــرفاً روشــی جایگزین. که باید به چالشهای آن توجه و جهت رفع آنان اقدام کرد تا رضــایت از آموزش و یادگیری الکترونیک افزایش یابد.

Authors

اعظم زنگنه

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی، پژوهشی علامه بهلول گنابادی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد،ایران

حلیمه جمال

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، واحد مدریت اطلاعات سلامت، بیمارستان شهدا بندرگز، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، بندرگز، ایران.

میترا توکلی زاده نوقابی

کارشناس ارشد پرستاری داخلی، جراحی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی، پژوهشی علامه بهلول گنابادی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

محمدجلال باقری

کارشناس فناوری اطلاعات، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی، پژوهشی علامه بهلول گنابادی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران