مدل های خطی برگشت فازی در خاکشناسی

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,851

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_612

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

یکـی از جنبـه هـای مهـم مطالعـه خـاک اطـلاع داشـتن از روابــط و همبســتگی بــین خصوصــیات مختلــف خــاک و بیــان کمــی آنهــا در قـــــــالب مدل های آماری است . این مدل ها که اصـطلاحأ توابـع انتقــالی خــاک (Pedotransfer Functions) نامیــده مــی شــوند، عمدتا شامل مدل های رگرسیون آماری هستند . به وسیله این مدل ها خصوصیات مهم خاک که اندازه گیری آنها پرهزینه و وقت گیـر اسـت به مجموعه ای از ویژگی های مبنایی خاک که به سادگی و بـا هزینـه کمتری قابـل انـدازه گیـری هسـتند، مـ ـرتبط مـی شـوند (1) اخیـرأ تلاش هایی جهت بکارگیری روش ها و فنـون جدیـد در مـدل بنـدی چنین توابعی صورت گرفته است که می توان برای نمونه به استفاده از( شبکه هـای عصـبی مصـنوعی Artificial Neural Networks ) اشاره کرد (3) معهذا تمامی این روش ها بر پایه فـرض دقیـق بـودن متغیرهای مورد مطالعـه و مشـاهدات مربـوط بـه آنهـا اسـتوار بـوده و همچنین رواب ـــط بین متغیرها نیز دقیق فرض می گردد . حـال آنکـه در سیستم های طبیعی مانند خـاک، عمومـا بـا مشـاهدات یـا روابـط نادقیق بین متغیرها مطرح است . در چنین شرایطی باید از مـدل هـ ایی بهره گرفت که قادر به ارائه الگوهای مناسب تر باشند، به گونه ای کـه این مدل ها بتوانند انطباق بیشتری با دنیای واقعی داشته باشند . بـدین ترتیب با توجه به ماهیت ابهامی و مشک وک پدیده های مرتبط با خاک و یا نادقیق بودن مقادیر اندازه گیری شده خصوصیات مختلـف خـاک، به نظر می رسد لزوم بهره گیـری از روش هـای پـردازش مبتنـی بـر نظریه مجموعه ها و منطق فازی در توابع پدوترانسفر بـیش از پـیش ضروری باشد (4) هدف از مقاله حاضر معرفی رگرسیون فازی و نشان دادن قابلیت های کاربردی آن در بسـط و توسـعه مـدل هـای خطـی ( رگرسیون ) بمنظور برآورد توابع انتقالی خاک است .

Authors

جهانگرد محمدی

دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • I- Bouma, J!. 1989. Using soil survey data for quantitative ...
  • Gass, S.I. 1975. Linear programming. McGraw- Hill, USA. ...
  • Minasny, B. and A.B. McBratney. 2002. The Neuro-m method for ...
  • Mohammadi, . 2003. Variation and uncertainty in environmental sciences. Proc. ...
  • Tanaka, H., S. Uejima and K. _ Linear regression analysis ...
  • Yen, K.K, S. Ghoshray and G. Roig. 1999. Linear regresion ...
  • نمایش کامل مراجع