جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری های مقاوم به سرب از خاک های آلوده به نفت منطقه سی _ برنج شهرستان مسجدسلیمان استان خوزستان

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 324

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NCMBJ-8-30_008

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399

Abstract:

سابقه و هدف:  به دلیل شیوع نسبتاً بالای بیماری های ناشی از حضور فلز سرب در خاک های آلوده به نفت مراکز صنعتی، سپس انتقال این فلز به گیاهان و جانوران و در نهایت به انسان و خطرات  بالایی برای سلامتی انسان و سایر موجودات زنده ، چنین به نظر می رسد که شناسایی و جداسازی میکروارگانیسم های با مقاومت بالای فلزی و در نهایت حذف زیستی می‏تواند گام مهمی در روند تکاملی سیستم ‏های پاکسازی خاک های آلوده به سرب مراکز صنعتی محسوب گردد. مواد و روش­ها: نمونه‏ گیری از 3 ناحیه از خاک آلوده به نفت منطقه سی برنج مسجدسلیمان انجام شد. برای جداسازی باکتری های مقاوم به سرب از روش رقت در آگار و محیط کشت ΙΙ PHG حاوی غلظت های 5/0، 1، 2، 5/2، 3، 5/3، 4 میلی مول بر لیتر سرب استفاده شد. برای شناسایی باکتری های جذب کننده سرب ابتدا از تست های بیوشیمیایی و سپس روش مولکولی کلنی- PCR استفاده گردید. یافته ­ها: در این مطالعه 5 ایزوله  باکتریایی مقاوم به سرب جداسازی و شناسایی شد، که در بین آن‌ها باکتری Proteus mirablis strain AOUC-001  بالاترین میزان مقاومت به سرب (4MIC= ) را نشان داد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که باکتری های مورد بررسی در این پژوهش قادر به جذب سرب در شرایط آزمایشگاهی بودند و رشد  نسبتا مناسبی را در حضور این فلز از خود نشان دادند، بنابراین به نظر می رسد گزینه مناسبی برای حذف زیستی سرب از خاک های آلوده به نفت در آینده باشند. به شرطی که  این خاک ها ی آلوده جهت جداسازی این  باکتری ها با فیلتره کردن تیمار شوند .

Keywords:

Heavy metal resistant bacteria , Pb , Oil contaminated soils , Molecular identification , Minimum inhibitory concentration (MIC) , باکتری های مقاوم به فلز , سرب , خاک های نفتی , شناسایی مولکولی , حداقل غلظت بازدارنده (MIC )

Authors

مائده سجادیان

Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

منیر دودی

Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

عباس شیرمردی

Masjedsoleyman Branch, Islamic Azad University, Khouzestan, Iran