بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۱۹ . بخش حمل ونقل)

نوع محتوی: گزارش
Language: Persian
Document ID: R-1162931
Publish: 8 March 2021
دسته بندی علمی: حمل و نقل
View: 355
Pages: 23
Publish Year: 1398

This Report With 23 Page And PDF Format Ready To Download

  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Report:

Abstract:

رشد اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای فصل حمل ونقل در پیوست شماره ۱ لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ نسبت به اعتبارات مصوب قانون بودجه سال ۱۳۹۸ معادل ۴ / ۳۹ درصد است. اعتبار مذکور عموما در ادامه عملیات اجرایی طرح های در دست اجرای فصل در سال ۱۳۹۹ هزینه خواهد شد. طرح های فصل حمل ونقل در پیوست شماره ۱ لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ درمجموع ۳۳۹ طرح است که یک طرح آن جدید و بقیه از طرحهای در دست اجرا از سال های گذشته است. با هزینه کردن اعتبارات پیش بینی شده در پیوست شماره ۱ لایحه، عملیات اجرایی سه طرح در برنامه توسعه حمل ونقل ریلی و ۲۰ طرح در برنامه توسعه حمل ونقل جادهای در طول سال ۱۳۹۹ به پایان و به بهره برداری خواهد رسید.
اعتبار برنامه توسعه حمل ونقل ریلی در پیوست مذکور در سال ۱۳۹۹ از رشد ۸ / ۴۰ درصدی برخوردار است که در طول سال ۱۳۹۹ در ۵۴ طرح این برنامه، هزینه خواهد شد.
از مجموع اعتبار برنامه توسعه حملونقل ریلی در پیوست مذکور تنها ۳ / ۲۷ درصد آن به امر بهسازی اختصاص یافته که با توجه به فرسودگی خطوط و نیاز به بهسازی و بازسازی خطوط و وسایل ناقله، اعتبار ناچیزی است. ضمن اینکه برای جبران خسارات سیل سال ۱۳۹۸ ، در این برنامه اعتباری برای سال ۱۳۹۹ پیش بینی نشده است.
اعتبار برنامه توسعه حمل ونقل جاده ای در پیوست مذکور در سال ۱۳۹۹ از رشدی معادل ۵ / ۳۸ درصد برخوردار است که در طول سال ۱۳۹۹ در عملیات اجرایی ۲۷۰ طرح در دست اجرای این برنامه هزینه خواهد شد. از مجموع اعتبار برنامه توسعه حمل ونقل جاده ای در پیوست شماره ۱ لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ تنها ۷ / ۱۴ درصد آن به امر نگهداری (ایمن سازی، تجهیز علائم و تجهیزات ایمنی، اصلاح نقاط حادثه خیز، روکش آسفالت و ...) اختصاص یافته که از این اعتبار معادل ۸ / ۱۲ درصد آن مربوط به نگهداری، اصلاح نقاط حادثه خیز و روکش آسفالت حدود ۳۴۰۰۰ کیلومتر راه شریانی و تنها ۹ / ۱ درصد آن به بقیه راه های تحت حوزه استحفاظی وزارت راه و شهرسازی اختصاص یافته است. اعتبار سه برنامه دیگر بخش یعنی برنامه توسعه حمل ونقل هوایی، برنامه توسعه حمل ونقل دریایی و برنامه برنامه ریزی، راهبری و توسعه حمل ونقل در پیوست شماره ۱ لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ درمجموع ۱/۴ درصد برنامه های حمل ونقلی فصل حمل ونقل را تشکیل می دهد. در این ارتباط شایان ذکر است که منابع مالی لازم برای دو برنامه توسعه حمل ونقل هوایی و توسعه حمل ونقل دریایی از محل درآمد هزینه سازمان هواپیمایی کشوری و سازمان بنادر و دریانوردی تامین می شود. اعتبار پیش بینی شده در پیوست شماره ۱ لایحه، جز بسیار اندک از منابع لازم برای طرح های توسعه ای دو برنامه مذکور را تشکیل می دهند.
طرح های برنامه راهبری و توسعه حمل ونقل ماهیت جاری دارد و تامین اعتبار برای طرح های این
برنامه از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای موجه نیست.
علاوه بر ۳۳۹ طرح در دست اجرای فصل حمل ونقل در پیوست شماره ۱ لایحه بودجه، در جدول ۲۰
لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ ، تعداد ۲۷۹ طرح که ۲۴۷ طرح آن حمل ونقلی است با اعتباری معادل ۵۵۰
میلیارد ریال پیش بینی شده که اجرای این طرح ها از پشتوانه مالی برخوردار نیست و پیش بینی این
تعداد طرح با اعتبار اندک، تنها وعده ای است که فقط انتظارات را بالا می برد.

Keywords: