مدلسازی مولفه های تربیتی ، اجتماعی و روابط دوستانه متاثر از طبقه های اجتماعی- اقتصادی گوناگون بر سلامت روانی و رفاه دانش آموزان در نظام آموزشی ایران (مطالعه موردی مقاطع متوسطه استان تهران)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 318

This Paper With 13 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CPESC03_263

تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1399

Abstract:

این مطالعه با مدل سازی نوین به تحلیل و بررسی روابط مثبت بین طبقه اجتماعی- اقتصـادی و سـلامت روان و رفاه در میان دانش آموزان دبیرستانی در مقطع متوسطه مـی پـردازد. انتظـار مـی رود کـه دانـش آموزان با سطح طبقه اجتماعی- اقتصادی بالاتر و مرفه تر سبک های تربیتی و فرزندپروری مقتدرانه تـر و نظام مندانه تری را در طی سال های تحصیلی تجربه نمایند. این سبک های اثربخش و کارآمـد تربیتـی ، می تواند با بهینه سازی روابط دوستانه ، توسعه یکپارچگی اجتماعی و ایجـاد تعـاملات سـازنده در سـطح مدارس کشور ،کمک شایانی به حوزه جامعه شناسی و رفتارشناسی نظام آموزشی نماید. در نتیجـه روابـط دوستانه ، پشتیبانی های عمومی موثر و یکپارچه سازی اجتماعی منجـر بـه ارتقـای سـلامت روان و رفـاه دانش آموزان و محصلان خواهد شد و دانش آمـوزان را قـادر بـه اسـتفاده از راه حـل هـا و تکنیـک هـای پیشگیرانه در برابر آسیب ها و خطرات الگوهای استرس زا و تنش آور خواهد نمود تا آنها بتوانند از بهداشـت روانی قابل قبولی برخوردار گردند.برای آزمون مدل ارائه شده در این تحقیق، نمونه آماری با حجم 404 دانش آموز مقطع متوسطه بصـورت تصادفی در مقاطع دبیرستان استان تهران انتخاب گردیده شد و سپس بصورت آنلاین از آنها نظـر سـنجی های مورد نیاز صورت پذیرفت. بر همین اساس در این تحقیق از یک طرح همبستگی مقطعـی و مـوردی استفاده نمودیم و داده های استخراج شده را با تست های میانجیگری سـریالی چنـد گانـه بـوت اسـتراپ تجزیه تحلیل نمودیم. مطابق با پیش بینی های از قبل تعیین شده ، فاکتورهای تربیتی، روابط دوسـتانه ، تعاملات اجتماعی ، معیارهای پشتیبانی عمومی، و یکپارچه سازی اجتماعی در نظام آمـوزش کشـور یـک عامل واسطه ای بین طبقه اجتماعی- اقتصادی و سلامت روانی و رفاه خواهد بود. نتایج نشان می دهد که سبک های تربیتی طبقه ضعیف جامعه مانع از توسعه دوستی های حمایتی از نظر اجتماعی می شود کـه افراد را در برابر مسائل سلامت روان مصون می دارد. کـارایی بـالقوه مـداخلات بـر اسـاس -1 یکپـارچگی اجتماعی و -2 سبک تربیتی مورد بحث قرار گرفته است. تحقیقات آینده در این زمینـه بایسـتی از طـرح تحقیقات طولی برای دست یابی به نتایج علی در مورد رابطه بین طبقه اجتماعی- اقتصادی، سـبک هـای تربیتی، روابط دوستانه، یکپارچه سازی اجتماعی و سلامت روان استفاده نماید.

Keywords:

طبقه اجتماعی- اقتصادی , سبک تربیتی(فرزندپروری) , روابط دوستانه و پشتیبانی عمومی , یکپارچه سازی اجتماعی , سلامت روانی و رفاه

Authors

فاطمه محسنی صدر

کارشناس مدیریت تکنولوژی آموزشی دانشگاه جامع علمی و کاربردی

امیر حاجی صفی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران