بررسی تأثیر امدادرسانی بهموقع به وضعیت مجروحین و مصدومان در تصادفات نقاط حادثهخیز شبکه راهها در کاهش شدت خسارات وارده با استفاده از نرمافزارARC GIS (مطالعه موردی محورهای پلیسراه ملایر-همدان)
Publish place: New attitudes in human geography، Vol: 12، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 391
This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GEOIAU-12-2_004
تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1399
Abstract:
چکیده تصادفات جادهای همواره خسارات مالی و جانی فراوانی را به جامعه وارد میسازد. برنامهی مدیریت حوادث جادهای برای کنترل، رسیدگی و کاهش آثار تصادفات جادهای تدوین گردیده است. در این برنامه هدف، رسیدگی بهموقع و کارا به حوادث رخداده در کمترین زمان ممکن است. در این برنامه نیروهای مختلفی درگیر هستند که ازجمله آنها میتوان به نیروهای امداد و نجات اشاره کرد. مهمترین عامل در سیستم امدادرسان زمان رسیدن امدادگران به صحنهی تصادف است که از فاکتورهای اصلی کاهش زمان رسیدن به بالین مجروحین موقعیت پایگاههای اورژانس میباشد. در کشور ایران توجه چندانی به موضوع مکانیابی ایستگاههای اورژانس نمیشود و پایگاههای فعلی امدادرسان بدون در نظر گرفتن مکانهای حادثهخیز و با اعمال روشهای غیر کارشناسی انتخاب میشوند؛ که پیامدهای منفی بسیاری ازجمله تأخیرهای ناشی از روشهای سنتی امدادرسانی پس از درخواست امداد را به دنبال دارد. این تحقیق به بررسی تأثیر امدادرسانی بهموقع به وضعیت مجروحین و مصدومان در تصادفات نقاط حادثهخیز و کاهش شدت خسارات وارده در محورهای پلیسراه همدان-ملایر طی سالهای 1395، 1396و1397در دوره سهساله مورد تحلیل قرار گرفت. روش انجام این پژوهش از نوع تحلیلی-توصیفی است که با استفاده از آمار تصادفات سهساله، نقاط حادثهخیز قلمرو پژوهش شناساییشده و سپس پایگاههای اورژانس موجود در منطقه و محدودههای تحت پوشش استاندارد آنها شناسایی شدند. با مقایسه نقاط حادثهخیز و تصادفات منجر به فوت در مناطق تحت پوشش استاندارد و سایر مناطق این نتیجه حاصل شد که امدادرسانی بهموقع به حادثهدیدگان از شدت خسارات تصادف بهطور معنیداری کم میکند
Keywords:
Authors
علی موقر پاک
مدرس دانشگاه و دانشجوی دکتری جغرافیا برنامه ریزی شهری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر، ایران.
مجید شمس
استاد جغرافیا برنامه ریزی شهری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، ملایر، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :