جهت دریافت فایل های پیوست این Report بایستی عضو سیویلیکا شوید. چنانچه عضو سیولیکا هستید لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید فایل ها را مشاهده و دریافت نمایید.
Abstract:
«طرح الحاق یک ماده به قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی» به شماره ثبتی ۴۵۱، با هدف «ایجاد همدلی و حفظ انسجام پارلمانی از طریق فراکسیون ها» و تقویت « کارکرد احزاب در حوزه پارلمان» در سال ۱۳۹۷ اعلام وصول و در کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اینک گزارش کمیسیون به شماره چاپی ۱۱۳۹ به صحن مجلس ارائه شده است. براساس گزارش کمیسیون، یک ماده تحت عنوان «ماده (۷۲) مکرر» با دو تبصره به قانون آیین نامه داخلی الحاق می شود: طبق ماده (۷۲) نمایندگان می توانند با شرایط مقرر در این قانون و دستورالعمل مربوط، در فراکسیونها عضو شوند و فعالیت کنند». این ماده همچنین اضافه می کند که «محدوده فعالیت، شرح وظایف و اختیارات فراکسیون های سیاسی و غیرسیاسی (تخصصی) به موجب دستورالعملی است که توسط هیئت رئیسه مجلس تهیه می شود و به تصویب کمیسیون آیین نامه داخلی می رسد و برای اجرا ابلاغ می شود». طبق تبصره «۱» این ماده «تشکیل فراکسیون سیاسی [تنها] با عضویت حداقل هفتاد نماینده امکان پذیر است و هر نماینده فقط در یک فراکسیون سیاسی می تواند عضویت داشته باشد». همچنین، تبصره «۲» این ماده سعی کرده است امتیازاتی را برای فراکسیون در نظر بگیرد: «در صحن علنی به سخنگو یا نماینده منتخب هر فراکسیون سیاسی به نسبت تعداد اعضا، فرصت داده می شود تا در مورد استیضاح، رای اعتماد، کلیات برنامه و بودجه و تقاضای همه پرسی، نظرات فراکسیون را منعکس نماید ویژگی های عمده گزارش کمیسیون را می توان در پنچ مورد خلاصه کرد: ۱ . به رسمیت شناختن فراکسیون ها در داخل مجلس؛ شناسایی دو نوع فراکسیون تحت عنوان فراکسیون های سیاسی و فراکسیون های غیرسیاسی یا تخصصی ۲ . واگذاری شرح وظایف، اختیارات و محدوده فعالیت فراکسیون ها به دستورالعمل اجرایی هیئت رئیسه مجلس و تصویب آن در کمیسیون آیین نامه داخلی ۳ . تعیین حدنصاب حداقل ۷۰ نفر برای تشکیل فراکسیون های سیاسی ۴ . ممنوعیت عضویت نمایندگان در بیش از یک فراکسیون سیاسی ۵ . اعطای فرصت بیان نظرات فراکسیون در صحن مجلس، به سخنگو یا نماینده منتخب آن به نسبت تعداد اعضا در مورد استیضاح، رای اعتماد، کلیات برنامه و بودجه و تقاضای همه پرسی.
Report COI Code
This Report COI Code is . Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1165469/
طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
Research Info Management
New Papers
- شرط اسقاط خیار تدلیس در نظام حقوقی ایران و فقه امامیه
- مطالعه تحلیلی ماهیت حقوقی قراردادهای اجاره به شرط تملیک و جایگاه قانونی آن
- نقش سازمانهای دولتی در پیشگیری از فساد در ایران
- بررسی تآثیر حقوق شهروندی بر حریم خصوصی
- مسئولیت بین المللی ناشی از تخریب محیط زیست در جنگ سوریه و عراق
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور الحاق یک بند به تبصره «۶»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر حوزه صنعت»
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۵۰. بند «م» تبصره (۵) (بانک ها و اوراق مالی اسلامی دولت)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه استفساریه تبصره «۴» ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه نحوه پرداخت هزینه دادرسی دستگاه های اجرای»
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.