بررسی و تحلیل عوامل موثر در بازده حرارتی دریافتکننده مرکزی خورشیدی با نمکمذاب در شارهای حرارتی متغیر در شرایط آبوهوایی استان کرمان

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,621

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICREDG01_034

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1390

Abstract:

امروزه نمکمذاب یکی از موثرترین سیالهای حامل انرژی، جهت تولید برق در نیروگاههای خورشیدی است. از مهمترین ویژگیهای نمک مذاب، ظرفیت حرارتی بالا و قابلیت هدایتحرارتی پائین آن میباشد که ویژگیهای مطلوبی برای سیال حامل انرژی محسوب میشوند. نمک مذاب در هر دو نوع سیستم متمرکزکنندهی خورشیدی یعنی سیستمدریافتکنندهی مرکزی و سیستم دریافتکنندهی سهموی کاربرد دارد ولی سیستم دریافتکنندهی مرکزی به دلیل تمرکز بالاتر انرژی خورشیدی، امکان کارکرد در دما و شار حرارتی بالا را فراهم میآورد که این امر، کاهش اندازه و هزینهی سیستم دریافتکننده را در پی خواهد داشت. همچنین افزایش بازدهی دریافتکنندهی مرکزی، تأثیر قابل توجهی در طراحی بهینهی میدان جمعکنندهی انرژی خورشیدی و کاهش هزینهها و نیز در افزایشطول عمر دریافتکنندهی مرکزی دارد. از آنجا که شار حرارتی که تنها به یک نیمهی دیوارهی دریافتکنندهی مرکزی میتابد، متغیر است؛ بنابراین روابط تحلیلی انتقال حرارت برای دریافت کنندهی مرکزی قابل استفاده نیست، به همین دلیل در این مقاله، با استفاده از نرمافزار دینامیک سیالات محاسباتی (فلوئنت)، تأثیر شار حرارتی متغیر و نیز اثرات عواملی همچون دمای ورودی و سرعت ورودی سیال، قطر و ضخامت دیوارهی دریافتکننده بین شارهای حرارتی 100 تا 1400 کیلووات بر مترمربع، بر بازدهی حرارتی دریافت کننده و دمای ماکزیمم نمک مذاب، مورد بررسی قرار میگیرد.

Authors

علی زارع

دانشجویکارشناسی ارشد، بخشمهندسیمکانیک، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مظفرعلی مهرابیان

استاد مکانیک، بخش مهندسیمکانیک، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مرتضی عبدل زاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • G. Carli and M. T. Keating, Design and Fabrication of ...
  • E. M. Sparrow and S. H. Lin, Turbulent heat transfer ...
  • D. Gartner, K. Johanssen and H. Ramm, Turbulent heat transfer ...
  • H. Hasuike, Y. Yoshizawa, A. Suzuki and Y. Tamaura, Study ...
  • C. Chang, Z. Wang, X. Li, F. Bai, Y .H. ...
  • نمایش کامل مراجع