CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

معرفی و پیاده سازی چارچوب حسابداری آب +WA و استخراج اطلاعات و شاخص های آن به منظور پایش و مدیریت یکپارچه منابع آبی (مطالعه موردی: حوضه آبریز فریزی، خراسان رضوی)

عنوان مقاله: معرفی و پیاده سازی چارچوب حسابداری آب +WA و استخراج اطلاعات و شاخص های آن به منظور پایش و مدیریت یکپارچه منابع آبی (مطالعه موردی: حوضه آبریز فریزی، خراسان رضوی)
شناسه ملی مقاله: WRM08_014
منتشر شده در هشتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

آرش رضاپور - دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه فردوسی مشهد
سید محمود حسینی - استاد گروه مهندسی عمران، دانشگاه فردوسی مشهد
عزیزالله ایزدی - محقق مرکز تحقیقات آب، دانشگاه سلطان قابوس

خلاصه مقاله:
پایش حوضه آبریز به منظور مدیریت یکپارچه منابع آبی امری ضروری است. بدیهی است که به منظور پایش حوضه آبریز، باید اطلاعات موثق، به روز و کافی از وضعیت منابع آبی حوضه وجود داشته باشد. در همین راستا، چارچوب حسابداری آب +WA می تواند مبنای قابل اطمینانی جهت تهیه چنین اطلاعاتی باشد. +WA یک چارچوب حسابداری آب می باشد که در آن مولفه های بیلان آن توسط مدل های هدیرولوژیکی و داده های سنجش از دور تخمین زده می شوند. بدنی منظور از مدل SWAT برای استخراجد اطلاعات و شاخص های چارچوب حسابداری آب +WA در حوضه آبیز فریزی واقع در استان خراسان رضوی استفاده شد. در این پژوهش، در ابتدا میزان حقابه زیست محیطی پایین دست حوضه آبریز فریزی تعیین شد و سپس شاخص های مربوط به حوضه برای یک دوره 27 ساله (1368-1395) و دو دوره تر(1375-1368) و خشک (1387-1376) استخراج گردید. شاخص های صفحه منابع - مصارف نشان دادند که فقط 32 درصد آب قابل مدیریت در اختیار حوضه است. همچنین اطلاعات استخراج شده از صفحه تبخیر و تعرق نشان دادند که از کل آب مصرفی حوضه تنها 27 درصد آن صرل تعرق شده است. در نهایت با توجه به اطلاعات صفحه برداشت مشخص شد که 73 درصد از سهم آب آبیاری حوضه از منابع آب زیرزمینی تامین می شوذ.

کلمات کلیدی:
حسابداری آب، مدیریت یکپارچه منابع آب، +WA و SWAT، حوضه آبریز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1171864/