تبیین تأثیرگذاری ویژگی های مدیریت بحران بر عملکرد مدیران بحران با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: استان های جنوب شرق کشور)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 234

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHRE-39-172_010

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1400

Abstract:

بحران، پدیده‌ای با احتمال وقوع کم و تأثیرگذاری زیاد است که نظم سیستم اصلی یا قسمت‌هایی از آن را مختل نموده و پایداری آن را به­هم می‌زند؛ لذا مدیریت صحیح آن، نقش اساسی در بهبود و پیشرفت جامعه خواهد داشت. درواقع، تدبیر در مدیریت بهینه‌ی بحران‌ها به موفقیت در لایه­های متعددی بستگی دارد که ویژگی­های مدیریت بحران مدیران یکی از این لایه­ها است؛ لذا توجه کافی به این عامل نقش تعیین‌کننده‌ای در مدیریت بهینه‌ی بحران‌ها و عملکرد مطلوب مدیران بحران خواهد داشت. هدف این پژوهش، تبیین تأثیرگذاری ویژگی­های مدیریت بحران بر عملکرد مدیران بحران با استفاده از مدل ساختاری معادلات ساختاری (مطالعه موردی: استان­های جنوب شرق کشور) است. در پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی اطلاعات لازم گردآوری گردیده‌است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای ستاد مدیریت بحران استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و یزد که تعداد آن‌ها در سال 1398 حدوداً بالغ بر 100 نفر بود؛ می‌باشد که با استفاده از جدول نمونه‌گیری مورگان و کرجسی، تعداد 80 نفر با روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای به‌عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. برای تحلیل داده­ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون فریدمن) استفاده شد. نتایج این پژوهش، ضمن اینکه مدل ویژگی­های مدیریت بحران مؤثر بر عملکرد مناسب مدیران بحران استان­های جنوب شرق کشور را مورد تأیید قرار داد؛ نشان داد که بین ویژگی­های مدیریت بحران مدیران بحران تفاوت معنادار وجود دارد (05/0p<) که دراین‌بین بالاترین رتبه را فرهنگ خطاپذیری دارد و پس از آن تعهد مدیریت ارشد در رتبه‌ی دوم قرار دارد. مدیریت صحیح بحران­ها، زمانی فراهم می­گردد که ویژگی­های مؤثر بر مدیریت بحران ازجمله ویژگی­های مدیریت بحران مدیران را شناخته و متناسب با ویژگی­های ذاتی و مهارتی، وظایف را به مدیران محول نموده و انتظار عملکرد مطلوب را از آن‌ها داشت. با توجه به نتیجه به‌دست‌آمده، پیشنهاد می­شود به ویژگی­های مدیریت بحران مدیران بحران توجه شود و با فراهم کردن محیطی که مدیران در آن احساس تعهد و پایبندی بیشتری به امور داشته باشند، زمینه را برای ایجاد عملکرد مطلوب و مناسب آنان فراهم نمود.

Keywords:

Authors

ابوالفضل فقیهی

Shahid Bahonar University, Kerman, Iran

علی ملاحسینی

the Faculty of Management and Economics of Shahid Bahonar University, Kerman, Iran.

مهدی کاظمی

Faculty of Management and Economics of Shahid Bahonar University, Kerman, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :