CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر دلبستگی شغلی از طریق نقش واسطه توانمند سازی ساختاری (مورد مطالعه: شعبات بانک تجارت شهر تهران)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر دلبستگی شغلی از طریق نقش واسطه توانمند سازی ساختاری (مورد مطالعه: شعبات بانک تجارت شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: RSHIW06_067
منتشر شده در ششمین همایش بین المللی مطالعات دینی و علوم انسانی در جهان اسلام در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

ساناز سلیمانی راد - دانشجوی کارشناسی ارشد،،مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی
محمدرضا ربیعی مندجین - استادیار، مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی

خلاصه مقاله:
رهبري تحول آفرین در جستجوي تغییر و تحول در راستاي اهداف و ماموریت متناسب با شرایط محیطي هستندتا از این طریق به زیردستان اجازه دهد براي اهداف متعالي مبتني بر توسعه دلبستگي شغلي تلاش كنند در همینراستا ، با توجه به محوریت فرایند رهبري در سازمان، رهبران اغلب به عنوان یک قدرت مولد مؤثر بر توانمند سازيساختاري در واحد كاري عمل میکنند . بدین ترتیب رهبري ، عامل مهمي براي قدرتمند شدن كاركنان در جهتتوسعه توانمند سازي است پژوهش حاضر به بررسي تاثیر رهبري تحول آفرین بر دلبستگي شغلي از طریق نقش واسطهتوانمند سازي ساختاري در شعبات بانک تجارت شهر تهران پرداخته است. روش تحقیق مورد استفاده از نوع توصیفي،پیمایشي می باشد. همچنین جامعه آماري پژوهش حاضر شامل كلیه كاركنان شعبات بانک تجارت شهر تهران ميباشند. حجم نمونه با استفاده از فرمول كوكران 92 نفر تعیین گردید و روش نمونه گیري پژوهش حاضر تصادفي سادهمي باشد. داده هاي تحقیق با روش كتابخانه اي و میداني گردآوري شده و ابزار مورد استفاده پرسشنامه بوده است.پایایي پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفاي كرونباخ 0.859 و روایي نیز با روش محتوایي مورد تأیید قرار گرفته اند.بعلاوه ، اطلاعات پژوهش به كمک نرم افزار SMARTPLS و با استفاده از آزمون هاي آماري ، توصیفي و استنباطيمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج این پژوهش حاكي از آن است كه متغیرهاي رهبري تحول آفرین از جملهنفوذ آرماني ، انگیزش الهام بخش و ترغیب بر دلبستگي شغلي تاثیر مثبت داشته اند در همین راستا تاثیر متغیرملاحظات فردي بر دلبستگي شغلي تاثیر معناداري نداشته است. همچنین نتایج فرضیات میانجي نشان داده توانمندسازي ساختاري به عنوان میانجي بر رابطه متغیرهاي نفوذ آرماني ، انگیزش الهام بخش ، ترغیب ذهني و ملاحظاتفردي و دلبستگي شغلي نقش مثبتي ایفا كرده است.

کلمات کلیدی:
رهبری تحول آفرین ، دلبستگی شغلی ، توانمند سازی ساختاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1179200/