اثرات زیرکشنده قارچ Metarhizium anisopliae (Ascomycota: Hypocreales) روی کفشدوزک Cheilomenes sexmaculata Fabricius (Coleoptera: Coccinellidae)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 244

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JAGH01_029

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1400

Abstract:

به دلیل مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف آفت کش ها و مقاومت حشرات به آنها توجه زیادی به روشهای کنترلی دیگر از جمله استفاده از دشمنان طبیعی در کنترل بیولوژیک آفات شده است. در این پژوهش، اثر قارچ Metarhizium anisopliae (Ascomycota: Hypocreales) روی حشرات بالغ ماده کفشدوزک Cheilomenes sexmaculata Fabricius (Coleoptera: Coccinellidae) مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده، مقادیر LC20 و LC50 به ترتیب 1/11×104 و 4/47×105 اسپور در میلی لیتر برآورد شد. بررسی پارامترهای زیستی نشان داد هر حشره ماده تیمار شده با غلظت زیر کشنده به طور میانگین در طول عمر خود 391±10/72 تخم گذاشت در حالیکه باروری حشرات ماده در شاهد 408/39 ±7/52تخم بود . درصد تفریخ تخم در گروه تیمار شده با قارچ بیمارگر با اختلاف معنیدار نسبت به گروه شاهد 93/72±0/91 بود. نتایج ذکر شده نشان داد که امکان تلفیق این دو عامل بیولوژیک در برنامه های مدیریت تلفیقی با حداقل تاثیر روی دشمن طبیعی وجود دارد، که نیازمند بررسی پارامترهای دیگر از جمله شکارگری کفشدوزک در حضور قارچ M. anisopliae و مطالعات مزرعه ای میباشد.

Authors

حانیه عطرچیان

دانشجوی دکتری، گروه گیاهپزشکی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایران

کامران مهدیان

دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایران

حمزه ایزدی

استاد گروه گیاهپزشکی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایران