ارزیابی عملکرد آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) در ایستگاه تحقیقاتی چمخانی شهرستان بویراحمد

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 265

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JAGH01_134

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1400

Abstract:

آویشن باغی با نام علمی (Thymus vulgaris L.) متعلق به خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است که در نواحی مختلف مدیترانه و برخی نواحی آسیا میروید و امروزه در مناطق مختلف جهان و از جمله در ایران کشت و تولید میشود. آویشن یکی از مهمترین گیاهان دارویی ایران است که به دلیل داشتن دو ترکیب تیمول و کارواکرول دارای خواص دارویی ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد نفخ میباشد. به منظور تشخیص عملکرد خشک این گیاه در شرایط دیم (تعداد دفعات آبیاری اندک) عملیات کاشت در ایستگاه تحقیقاتی چمخانی وابسته به مرکز تحقیقات انجام گرفت، اندازه هر کرت 120 متر مربع (12*10) و فاصله بین بوته ها و ردیفهای کشت 30 سانتیمتر درنظر گرفته شد. کشت به صورت نشاء و در فصل پاییز انجام گرفت. برای در امان ماندن از سرمای زمستانی، پوشش کاه و کلش باقی مانده از مزارع برنج بر روی آنها ریخته شد. آبیاری برای مستقر شدن ریشه ها بلافاصله بعد از کاشت انجام و با شروع فصل رویش در بهار، آبیاری با فواصل زمانی زیاد و تا زرد شدن برگها ادامه یافت. نتایج نشان داد که عملکرد خشک این گیاه (سال دوم) در برداشت اول بیشتر از دو برداشت دیگر بوده ولی در مجموع بیش از 2680 کیلوگرم از یک هکتار برداشت گردید.

Authors

یوسف عسکری

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات جنگلها، مراتع و آبخیزداری، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران