CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تأثیر حمایت سازمانی ادراک شده بر رضایت شغلی باتوجه به نقش میانجی تعهد سازمانی و نقش تعدیلگر درگیری شغلی(مطالعه موردی: شرکت مهندسی وتوسعه گاز ایران )

عنوان مقاله: بررسی تأثیر حمایت سازمانی ادراک شده بر رضایت شغلی باتوجه به نقش میانجی تعهد سازمانی و نقش تعدیلگر درگیری شغلی(مطالعه موردی: شرکت مهندسی وتوسعه گاز ایران )
شناسه ملی مقاله: HUDE02_502
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

موسی زادفرج - کارمند رسمی شرکت مهندسی وتوسعه گاز ؛ واحد منابع انسانی وامور قراردادها ؛ تهران ؛ ایران
فرزاد فرهادیار - دانشکده مدیریت ؛ دانشگاه پیام نور ؛ تهران ؛ ایران
مهناز اسکندریان - دانشکده مدیریت ؛ دانشگاه پیام نور ؛ تهران ؛ ایران
علی فرهادیار - دانشکده مدیریت ؛ دانشگاه پیام نور ؛ تهران ؛ ایران

خلاصه مقاله:
عوامل متعددی بر رضایت شغلی اثرگذارند که از جمله می توان به درگیری شغلی و تعهد سازمانی اشاره کرد. درگیری شغلی به درجه ای که اشخاص به لحاظ روانشناختی با شغل فعلی خود هویت یابی می کنند، اشاره دارد. درگیری شغلی بالا یک ویژگی مطلوب است .افراد دارای درگیری شغلی بالا از شغل خود رضایت دارند و انتظار می رود سالها برای سازمان متبوع خود کار کنندوتعهد سازمانی عبارت است از نگرش یا تمایلی در فرد که بر اساس آن فرد برای ادامه کار و خدمت در یک سازمان احساس الـزام می کند. یکی از عواملی که می تواند بر تعهد سازمانی اثرگذار باشد حمایت سازمانی ادراک شده است. حمایت سازمانی ادراک شده عبارت است از باور کلی فرد، مبنی بر اینکه سازمان زحمات او را ارج می نهد و برای سعادت و رفاه او اهمیت قائل است که البته این خود می تواند منجر به رضایت شغلی در کارکنان نیز گردد.سازمانها و شرکتهای موفق از جمله شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران می توانند با بهره گیری از عوامل یاد شده به بهبود رضایت شغلی کارکنان خود کمک نمایند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر حمایت سازمانی ادراک شده بر رضایت شغلی کارکنان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران باتوجه به نقش میانجی تعهد سازمانی و نقش تعدیلگر درگیری شغلی می باشد. روش تحقیق این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است.جامعه آماری پژوهش حاضر ، شامل مدیران و کارکنان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران می باشد . در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردید و حجم نمونه با استفاده از جدول کرجرسی و مورگان 278 نفر در نظر گرفته شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شدو روایی و پایایی آن پیش از توزیع نهایی مورد تأیید قرار گرفت. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از نرم افزار Smart PLS استفاده شد. نتایج به دست آمده مؤید آن است که حمایت سازمانی ادراک شده بر تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان تأثیر مثبت و معناداری دارد . همچنین تعهد سازمانی بر رضایت شغلی تأثیرگذار است .در نهایت نقش میانجی تعهد سازمانی در رابطه بین حمایت سازمانی ادراک شده و رضایت شغلی و نیز نقش تعدیلگر درگیری شغلی در رابطه بین تعهد سازمانی و رضایت شغلی به اثبات رسید.

کلمات کلیدی:
حمایت سازمانی ادراک شده ، تعهد سازمانی ، درگیری شغلی ، رضایت شغلی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1183776/