CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی آماری ـ همدیدی موجهای گرمایی کم تداوم ایران

عنوان مقاله: بررسی آماری ـ همدیدی موجهای گرمایی کم تداوم ایران
شناسه ملی مقاله: JR_GSMA-1-2_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

Mahmoud Khosravi - Professor of Natural Geography Department, Faculty of Geography and Environmental Planning, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran
Morteza Esmaeilnejad - Associate Professor of Geography Department, Faculty of Literature and Humanities, University of Birjand, Birjand, Iran.

خلاصه مقاله:
از بین بلایای جوی، موج های گرمایی مهمترین بلایای جوی بوده و بررسی میزان مرگ و میر سالانه ناشی از مخاطرات اقلیمی نشان می­ دهد که امواج گرمایی باعث بیشترین میزان مرگ و میر نسبت به دیگر رخدادهای اقلیمی می ­شوند. در این پژوهش مبنای محاسبات برای شناسایی امواج گرمایی ایران داده­ های شبکه­ بندی شده دماهای بیشینه ایستگاه ­های همدید و اقلیمی ایران می­ باشد که در دوره (۱۳۹۰-۱۳۶۰) برای هر روز اوضاع اقلیمی کشور را روی ۷۱۸۷ یاخته مشخص می­ سازد. در ادامه پس از برنامه ­نویسی در نرم افزارMat lab  روزهایی که ضریب انحراف معیار آنها بالاتر از ۲ بود و حداقل ۲ روز تداوم داشت توسط این برنامه از ماتریس دمای بیشینه ایران جدا و بنام امواج گرمایی ایران معرفی گردید. سپس امواج چهار روزه که گستردگی و فراوانی بیشتری داشت انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفت. جهت مطالعه همدید موج ­های گرمایی از روش روز نماینده استفاده شد.کم ­فشار عربستان و کم ­فشار پاکستان مهمترین سامانه­ های رخداد این موج گرما بوده ­اند. در زمان رخداد این امواج پایداری شدیدی بر ایران حاکم است و در سطح زمین کم ­فشار و در سطح بالای جو پرفشار حاکم می ­باشد.

کلمات کلیدی:
Heat wave, Synoptic, Correlation matrix, Iran, موج گرما, همدید, ماتریس همبستگی, ایران.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1184911/