CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی سبکهای یادگیری و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان براساس مدل ورمونت

عنوان مقاله: بررسی سبکهای یادگیری و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان براساس مدل ورمونت
شناسه ملی مقاله: JR_EDJ-11-4_021
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

ماهدخت طاهری - عضو هیات علمی، گروه مدیریت آموزشی، مرکز تحقیقات آموزش پزشکی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
عطاالله اسدی لویه - عضو هیات علمی، گروه هوشبری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
فاطمه مودب - دانشجوی دکتری، گروه پرستاری، مرکز تحقیقات بیماری های قلب و عروق، بیمارستان حشمت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
ندا نایبی - عضو هیات علمی، گروه پرستاری، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران.

خلاصه مقاله:
مفهوم اطلاع از سبک یادگیری فراگیران در نظام آموزشی و استفاده از روش آموزشی مرتبط با آن برای تدریس فراگیران موجب تسهیل بهتر در فرایند یادگیری و ارتقای بیشتر آن می شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین سبک های یادگیری و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان براساس مدل ورمونت بود. این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی بوده که برروی ۲۴۷ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با روش نمونه گیری تصادفی طبقه­ای، در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ صورت گرفت. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه معتبر سبک یادگیری ورمونت مشتمل بر ۱۲۰ گویه استفاده شد و جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار آماری SPSS-V.۲۱ و آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کولموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس و تی تست) استفاده شد. اغلب دانشجویان دختر بوده (۳/۹۰ درصد) و رشته پرستاری (۵/۲۱ درصد) با میانگین سنی ۵۴/۲ ± ۸۹/۲۲ سال بودند. میانگین نمره سبک یادگیری در دانشجویان، ۶۳/۴۹± ۲۳/۳۸۲ از ۶۰۰ نمره قابل کسب به دست آمد. در مولفه راهبردهای نظم­دهی (اکثریت همیشه دارای کنترل نامتمرکز%۸/۴۹) و مولفه عقاید و باورهای یادگیری دانشجویان (اکثریت عدم اعتقاد به کسب و استفاده از دانش %۹/۵۷) ضعف بیشتری مشاهده شد. در بررسی ارتباط بین متغیرهای جمعیت شناختی با نمره سبک یادگیری نیز، ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه، پیشنهاد می­شود دست اندرکاران آموزشی به نقاط ضعف دانشجویان بیشتر توجه نمایند و فرایند تدریس و آموزش بر مبنای آن اتخاذ گردد.

کلمات کلیدی:
سبک یادگیری, مدل ورمونت, دانشجویان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1185207/