CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه جامعه شناختی اثرات جامعه پذیری سیاسی و عوامل آن بر مشارکت سیاسی (مورد مطالعه: شهروندان بالای ۲۵ سال ساکن در شهر بجنورد)

عنوان مقاله: مطالعه جامعه شناختی اثرات جامعه پذیری سیاسی و عوامل آن بر مشارکت سیاسی (مورد مطالعه: شهروندان بالای ۲۵ سال ساکن در شهر بجنورد)
شناسه ملی مقاله: JR_JOU-3-4_008
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

قربانعلی سبکتکین ریزی - استادیار گروه جامعه شناسی ، دانشگاه خوارزمی، تهران ، ایران
فاطمه شاعری - کارشناسی ارشد گروه جامعه شناسی ، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مشارکت سیاسی شهروندان یک جامعه در امور مختلف حکومتی و غیر حکومتی ازضرورتهای انکار ناپذیر نظامهای سیاسی در قرن بیست و یکم به شمار می رود. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه ی نقش جامعه پذیری سیاسی و عوامل آن در میزان مشارکت سیاسی است. تحقیق حاضر با رویکرد کمی، به روش پیمایش و با مطالعه بر روی نمونهی متشکل از ۳۸۳ نفر از افراد بالای ۲۵ سال ساکن در شهرستان بجنورد به انجام رسیده است که با استفاده از روش نمونهگیری طبقه ای انتخاب و دادهها از طریق پرسشنامه محقق ساخته گردآوری و با استفاده از نرم افزار spssتجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل نشان می دهد: بین متغیرهای مشارکت سیاسی و جامعه پذیری سیاسی و عوامل آن( دوستان سیاسی ، خانواده سیاسی، محیط کاری، میزان استفاده از رسانه های سیاسی) رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد، اما بین دو متغیر مشارکت سیاسی و محیط آموزشی این رابطه معنادار نیست. از میان متغیرهای زمینهای بین متغیر جنسیت، تحصیلات و شغل با مشارکت سیاسی افراد رابطهی معناداری وجود دارد .

کلمات کلیدی:
مشارکت سیاسی, جامعه پذیری سیاسی, شهروندان بجنوردی, رسانه های جمعی, نگرش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1186226/