CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه یک سیستم پشتیبان تصمیمگیری به منظور ارزیابی و اولویتبندی ریسک واردات کالا به منظور مدیریت آثار تحریم (مطالعه موردی: واردات اقلام دارویی شرکت داروسازی فارابی)

عنوان مقاله: ارائه یک سیستم پشتیبان تصمیمگیری به منظور ارزیابی و اولویتبندی ریسک واردات کالا به منظور مدیریت آثار تحریم (مطالعه موردی: واردات اقلام دارویی شرکت داروسازی فارابی)
شناسه ملی مقاله: JR_JPOM-9-1_004
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهرام ایزدی - استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه شیخ بهایی، اصفهان، ایران
محبوبه شفیعی - کارشناس ارشد، گروه مدیریت، دانشگاه شیخ بهایی، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
تجارت خارجی آمیخته با ریسکهای گوناگونی است. اگرچه برخی از آنها بهدلیل تاثیر شرایط کلان اجتماعی، اقتصادی و سیاسی از حیطه کنترل خارج هستند، آگاهی از نقش و اهمیت هریک بر روند تجارت، آمادگی برای مقابله و کاهش اثرات ناخواسته بسیاری از آنها را فراهم میسازد. در این میان، تحریمهای گسترده اعمالشده بر کشور، تنوع و تاثیر ریسکها بر تجارت خارجی و بهویژه بخش واردات کالا را بهطور بیسابقهای افزایش داده است؛ بههمین دلیل ارائه شیوههای موثر برای کاهش اثرات آن ضروری است. در این پژوهش برای نخستین بار سیستم پشتیبان تصمیم مبتنی بر مدلهای کمی تصمیمگیری فازی برای ارزیابی و اولویتبندی ریسکهای واردات کالا ارائه میشود. نتایج حاصل از بهکارگیری این سیستم برای واردات اقلام دارویی در شرکت داروسازی فارابی (با استفاده از نرمافزاری که برمبنای این سیستم تهیه شده است) نشان میدهد از میان ده ریسک شناختهشده، ریسکهای مرتبط با پرداختنکردن بهموقع ارز به شرکتهای تامینکننده خارجی، مسیرهای نامطمئن انتقال ارز و حمل و نقل اهمیت بیشتری دارند. درنهایت، استراتژیهای مواجهه با ریسکهای شناساییشده برمبنای تجارب کسبشده قبلی در حوزه تحریم ارائه میشوند.

کلمات کلیدی:
مدیریت ریسک واردات کالا, تحریم, سیستم پشتیبان تصمیمگیری, مدلهای کمی تصمیمگیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1188167/