واکسن های گیاهی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,711

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCFBIO01_019

تاریخ نمایه سازی: 26 تیر 1390

Abstract:

واکسنهای گیاهی از بزرگترین یافته های داروسازی مدرن است. تهیه واکسن به روش کلاسیک شامل تلقیح پاتوژن ضعیف شده یا کشته شده بیماری یا بخشی از آن به موجودات است. پاتوژن در سیستم ایمنی به عنوان یک آنتی ژن خارجی عمل می کند و فعال سازی سیستم ایمنی سبب تولید ترکیبات آنتی بادی برعلیه آنتی ژن می شود. یکی از پتانسیل های کاربردی ( بیوتکنولوژی در تولید واکسن ها و داروها در گیاهان تراریخته می باشد.( 1 از سویی از گیاهان می توان به عنوان بیوراکتورها استفاده کرد که می توانند پروتئینها را به صورت مؤثر با میزان بالا برای ما تولید کنند وامکان آلوده شدن آنها (با سموم داخلی، ویروسها، پرویونها و توالی های سرطانی) در مقایسه با سلولهای باکتریایی و سلولهای حیوانی بسیار کمتر می باشد. ( 1) و این خود مزیتی است که سبب تولید و استفاده روز افزون واکسنهای گیاهی می گردد. در یک تعریف ساده از مکانیسم واکسنهای گیاهی می توان گفت: واکسن های گیاهی از طریق بیان سطحی آنتی ژنهای در بدن (فرد مصرف کننده گیاه تراریخت) قادر به تحریک، تولید و افزایش آنتی بادی می باشند و ایمنی سازی ایجاد می کنند. به طوری معمولی ژنهای عوامل بیماریزا را پس از شناسایی و جداسازی از طریق روشهای انتقال ژن از جمله تفنگ ژنی یا روش آگروباکتریوم یا سایر روشهای به ژنوم گیاه انتقال می دهند. حال در گیاه آنتی ژنهای در سطح خفیف تولید شده و پس از ورود به بدن باعث تحریک تولید آنتی بادی می شوند.

Keywords:

واکسن های گیاهی – آنتی بادی - آنتی ژن

Authors

فاطمه پاک سرشت

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد کرمانشاه

مهین موسی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه آزاد کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • باقری، ع.الف. بیوتکنولوژی گیاهی 1386 انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ...
  • a va ia b e _ www .sc mc e ...
  • a va ia b e _ http :/ www.p na ...
  • a va ia b e im Ese vie r . ...
  • a va ila b e m a gib ib lo ...
  • نمایش کامل مراجع